Slovenija
19 ogledov

"Na 112 niso dvignili"

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Rop v Črnem Kalu. Na 112 in 113 je klicala zaman.

V soboto okoli 9. ure sta se pred uslužbenko pošte na Črnem Kalu pojavila zamaskirana mlajša moška. Prvi je preskočil pult in ji začel v hrvaščini groziti s pištolo; zahteval je, naj odpre blagajno, drugi pa je stražil pri vratih.

Uslužbenka je poskušala blagajno dvakrat odpreti s pomočjo kode, ob tem pa je pozabila na ključ, zato se je blagajna blokirala. Roparja sta pobesnela in začela na zaposleno vpiti, da jo bosta ubila. S pištolo sta jo udarila po glavi in zbežala. Okrvavljena je poklicala na številki 112 in 113, a se ji ni javil nihče, smo neuradno izvedeli. Nato je o ropu obvestila svojo nadrejeno, ki je klicala policijo.

Zakaj niso dvignili?
Se policisti, ki nadaljujejo stavko, na urgentnih številkah ne oglašajo? V kabinetu ministrice Katarine Kresal so prošnjo za komentar zavrnili. Vesna Drole, tiskovna predstavnica policije, pa poudarja, da je javljanje na številki 113 naloga, ki se mora izvajati in se izvaja tudi med policijsko stavko. Dodaja, da so zaradi naše navedbe preposlušali vse klice in da takšen ne obstaja. Na opombo, da posnetek niti ne more obstajati, saj naj bi uslužbenka klicala zaman, je Droletova izjavo ponovila.

Policija je na kraj ropa prišla, potem ko je dežurni v varnostnem centru Sintal prejel obvestilo o alarmu in to sporočil koprski policijski postaji, ta pa je obvestila operativni komunikacijski center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.