Slovenija
34 ogledov

Morje se bo segrelo do 27 stopinj

Sonce in morje. In stres, ko se je treba sleči. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Čaka nas lepo in vroče vreme. Temperature bodo nad 30 stopinj, morje in jezera pa se bodo ves čas segrevali.

Danes bo pretežno jasno. Popoldne in zvečer bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji nastalo nekaj krajevnih neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 34 stopinj.

Jutri bo večinoma sončno, občasno pa bo na nebu tudi nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne bodo v notranjosti države nastale posamezne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 32, na Primorskem do 34 stopinj Celzija. V nedeljo in ponedeljek bo sončno in vroče. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Popoldne lahko v goratem svetu le izjemoma nastane kakšna vročinska nevihta.

"Najmanjša verjetnost neviht bo predvidoma v nedeljo in ponedeljek. Jutri pa je verjetnost večja, bodo pa to popoldanske nevihte," je dejal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Brane Gregorčič.

Na morju bo vroče

Medtem ko na morju naj ne bi bilo dežja. "Na morju bo še cel teden vroče. Morje ima trenutno med 25 in 26 stopinj, v naslednjih dneh pa se lahko segreje še za kakšno stopinjo ali dve, ker ne bo nobene burje," je povedal Gregorčič.

Primerno za v gore

Vreme bo ta konec tedna primerno tudi za obisk gora."Jutri zjutraj in dopoldne bo vreme primerno za v gore. Popoldne pa ne najbolj. Bolje bo v nedeljo in ponedeljek, saj bo takrat manj neviht."

Prijetno pa so se segrele tudi sladke vode. Blejsko jezero se je segrelo na 25 stopinj. "Segrevanje sladkih voda ob takem vremenu, ki ga imamo, ni nič presenetljivega."

Pozor zaradi požarov

Arso je izdal tudi opozorilo glede požarov. Predvsem v slovenski Istri, na Goriškem in na Krasu je zaradi suše in visokih temperatur velika nevarnost požarov v naravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.