Slovenija
25552 ogledov

Ministrici Prevolnik Rupel očitajo, da je z izbiro nakita provocirala zdravnike

Valentina Prevolnik Rupel Žan Kolman/KPV
Uhani v obliki žabic ... Naključje ali provokacija zdravnikov?

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se je nedavno mudila na zasedanju Sveta EPSCO, kjer so med drugim sprejeli priporočila o raku, ki ga je mogoče preprečiti s cepljenjem.

Prevolnik Rupel je sicer tam podprla tudi pobudi Latvije in Danske glede bolj celovite ureditve prepovedi čezmejne prodaje ne le tobačnih izdelkov, ampak tudi novih tobačnih in nikotinskih izdelkov. Zavzela se je za strožje omejitve za okuse, ne le za elektronske cigarete, ampak tudi za nove in nastajajoče nikotinske izdelke, ter prepoved okusov, ki so privlačni za otroke in mlade.

Medtem pa so uporabniki družbenih omrežij očitno znova dobro pogledali njeno opravo, ki jo je nosila na eni izmed novinarskih konferenc prejšnji mesec. Opazili so, da je nosila zanimive uhane v obliki žabic, zato so se številni razburili, češ da naj bi šlo za provokacijo zdravnikov, ki jih nekateri kritiki zaradi dela v javnem in zasebnem sektorju označujejo za dvoživke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 25
  • Grof 20:13 22.junij 2024.

    Denar za nakup uhančkov je tej češpli je nakazal minister Boštjančič iz svoje firme iz izpostavr v državici Belize kjer direktuje njegova žena. Kaj človek vse izve, pa tonišala

  • Kmodri_ 19:57 22.junij 2024.

    Tisti, ki ji to očitajo so.... Pacienti!

  • Naklonsky 19:03 22.junij 2024.

    Ta nesposobna baba se vedno reži, kot da ga “ima not”. In to pri resnih zadevah!