Slovenija
6251 ogledov

Minister Šarec odhaja v Bruselj: "Žena si bo malo oddahnila!"

evropske volitve 2024, Svoboda Saša Despot
Marjan Šarec odhaja v Bruselj, kdo bo novi obrambni minister?

Obrambni minister Marjan Šarec, ki je v Evropski parlament izvoljen s preferenčnimi glasovi, ob razglasitvi rezultatov ni deloval najbolj navdušen. "Kar je, bo treba sprejeti," pravi. Šarca že v izhodišču Bruselj ni najbolj zanimal, je pa pristal na kandidaturo. Nad potovanji v Bruselj in Strasbourg ni navdušen. Kaj pa žena? "Žena si bo oddahnila, ko me kak teden ne bo," pravi.  

Mandat evropskega poslanca po slovenski zakonodaji Šarec mora sprejeti. "Volilci so izrazili zaupanje, ne bi bilo prav, da zdaj rečem, malo sem se hecal," pravi. Premier Robert Golob bo tako moral poiskati novega obrambnega ministra.

Slišati je namigovanja, da bi Šarčev naslednik lahko postal Damir Črnčec. Nekdanji direktor Sove Damir Črnčec je v vladi Marjana Šarca postal državni sekretar za nacionalno varnost. "Glede tega nismo vnaprej pripravljali načrta, vzeli si bomo kakšen teden in se potem odločili. Sem pa z delom celotnega ministrstva zelo zadovoljen, bomo razmišljali tudi v smeri iskanja kandidata znotraj obstoječe ekipe," pravi predsednik vlade Robert Golob. 

evropske volitve 2024,  Svoboda | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V stranki Svoboda je s bila v Evropski parlament izvoljena tudi Irena Joveva. 

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 38
  • urban0 14:41 13.junij 2024.

    Bolje da je tam, si bo Slovenija od njegovih nebuloz odpočila, sploh pa njegova stranka niti parlamentarnega praga ni prestopila in glej ga zlomka, kar minister je postal, zdaj pa še EU poslanec, res Butalci na kubik smo Slovenci.

  • scharc 08:07 11.junij 2024.

    Haha, kandidira na volitvah in se potem čudi, da je izvoljen. Tako pohleven in naiven je, da so mu celo uspelo vbiti v glavo, da je Joveva/Golob bolj priljubljena od njega. Ljudje pač gledajo na stare dobre čase pred Svobodo ...prikaži več in temu ustrezno volijo - raja rabi novo dozo svežih obrazov in že star premier po 4 letih očitno dovolj prbije.

  • sokol7 15:32 10.junij 2024.

    S Matjažem Nemcem iz SD bosta gotovo največja veleuma v Bruslju.