Slovenija
46 ogledov

"Mercator za zdaj še zdravo podjetje"

Toni Balažič Anže Petkovšek
Novi šef Mercatorja Toni Blažič pravi, da potrebujejo stabilnega lastnika. Brez tega Mercator ne bo "ne zdrav ne stabilen".

Toni Blažič pa v intervjuju za časnik Finance ni hotel odgovoriti na vprašanje, ali bi Agrokorju dopustil skrbni pregled. Skupini Agrokor sicer priznava pomembnost v regiji, vendar se "Agrokor tako kot mi spopada s težavami in izzivi". Poudarja pa, da se bodo morali v podjetju natančno pripraviti na prodajo.

Blažič, ki je po odstopu uprave Žige Debeljaka vodenje največjega slovenskega trgovca prevzel pred nekaj dnevi, meni, da je Mercator za zdaj še zdravo podjetje, vendar pa da bo že kmalu treba narediti večje spremembe. Dokapitalizacije Mercator po njegovem mnenju za zdaj ne potrebuje, vse o tem pa bo jasno prihodnje leto.

"Mercator je cenovno konkurenčen"

Na očitek, da je Mercator najdražji trgovec v državi, Blažič odgovarja, da je taka le percepcija: "Če seštejemo vse bonitete, ki jih kupec dobi v Mercatorju, je cenovno zelo konkurenčen." Med kandidaturo za čelo Mercatorja je napovedoval zmanjšanje števila zaposlenih v režiji. Kot pravi, je v primerjavi z ostalimi evropskimi trgovci veliko neskladje pri produktivnosti.

Komentarjev 2
  • soncnica 11:07 05.junij 2012.

    Dragi novinar, najprej bo treba spremeniti priimek novega šefa Mercatorja ;)Kot drugo, seveda je sedaj še zdravo podjetje. Tako kot so bila zdrava vsa podjetja, preden si ti prišel v njih, gospod Balažič. In škoda, da bo tudi ...prikaži več Mercator postal del te tvoje t.i. zgodbe o uspehu, ko bo pristal v tujih rokah, po možnosti bodo še nagnali nevemkoliko zaposlenih in ljudi, ki so nekako odvisni od poslovanja z Mercatorjem. Tudi za Fructal so obljubljali, da bo ostal v Sloveniji, pa ni tako, a ne gospod Balažič?

  • Lavdan 10:04 05.junij 2012.

    Dva dni v Mercatorju in že vse ve. Malo nakladanja za novinarje.