Slovenija
17 ogledov

Kresalova vrača: Janša je v stiski

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Janša: "Vse moje premoženje ni toliko vredno kot dva avtomobila ministrice." Kresalova: "Če se nekdo brani z mojimi avtomobili, je res v hudi stiski."

Predsednica LDS Katarina Kresal se je odzvala na izjavo prvaka SDS Janeza Janše v pogovoru za MMC RTV SLO, da njegovo premoženje ni toliko vredno kot dva avtomobila Kresalove. "Ko se nekdo, ki se sooča s tako težkimi obtožbami, kot je zasebnopridobitna trgovina z orožjem, začne braniti z mojimi avtomobili, kaže, da je res v hudi stiski," je zapisala. "Kakšno je resnično premoženje Janeza Janše, verjetno ne bo nikoli jasno. Se pa vsak dan bolj jasni slika orožarskih poslov okoli njega."

Janša je v današnjem pogovoru za spletni portal MMC RTV SLO vnovičen izbruh orožarske afere pripisal želji po preusmeritvi pozornosti. "Mi imamo na oblasti politično opcijo, katere cilj je uničiti Janšo in SDS, ne pa pripeljati državo iz krize," je dejal. "Meni se očita, da sem prejemal provizije od orožja. Vse moje premoženje ni toliko vredno kot dva avtomobila notranje ministrice Kresalove, ki precej manj časa dela kot jaz. Zadeva je dejansko absurdna." 

Luksuzna pločevina
Kot je postalo znano v minulih dneh, je davčna uprava 6. oktobra lani na ljubljansko okrožno državno tožilstvo poslala dokumentacijo, ki po mnenju Dursa kaže "na sum znakov kaznivega dejanja davčne utaje" ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal in odvetnika ter hkrati njenega partnerja Mira Senice. Kresalova in Senica naj bi med letoma 2005 in 2007 na sumljiv način kupila pet luksuznih avtomobilov. Gre za avtomobile aston martin DB9, audi A8, mercedes benz S500L, porsche cayenne in še en audi A8. Kresalova in Senica vpletenost v utajo davkov prek t. i,. missing traderjev zanikata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.