Slovenija
40 ogledov

Konec dober, vse dobro

Vrtec, ki ga je zaradi stečaja gradbinca dokončal drugi izvajalec, je bil zgraje Žurnal24 main
Vrtec. Danes je sprejel štiri oddelke otrok, čakajoči vseljeni do sredine junija.

Trije oddelki otrok, ki so bili med gradnjo preseljeni v prostore nekdanje knjižnice, se danes veselijo v novih prostorih v Šmarju. Pridružil se jim je tudi oddelek malčkov z Glavnega trga, saj od zdaj v stavbi glasbene šole ne bo več vrtca. Uradno odprtje vrtca bo 10. junija, ko po neuradnih informacijah pričakujejo tudi ministra za šolstvo.

Otroško varstvo

Drago. Gradnja novega vrtca je stala 3,3 milijona evrov.

K temu je treba dodati milijon evrov, ki ga občina na leto namenja za doplačilo razlik med ceno, ki jo za vrtec plačujejo starši, in ekonomsko ceno vrtca.

Čakajoči bodo še počakali
Čeprav je sprva kazalo, da bo 28 malčkov, pretežno iz prve starostne skupine, ki že dolgo čakajo na prostor v novem vrtcu, ostalo doma, saj naj oddelki ne bi bili pravočasno oblikovani, bodo vendarle vseljeni.

“Predvidoma do 15. junija bodo sprejeti v oddelek,” napoveduje župan Srečko Ocvirk.

“Do sredine tedna bomo pridobili podpise vseh čakajočih, ki bodo povedali, ali želijo otroka vključiti v vrtec že zdaj ali šele jeseni,”
dodaja Vlasta Fele, ravnateljica vrtca.

Če bi si že zdaj vsi želeli sprejema v vrtec, bosta oblikovana dva oddelka, sicer pa le eden; drugi bo sledil jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.