Slovenija > Komentarji in kolumne
0 ogledov

Grdogledi natakarji na silvestrovo

Sabina Kržič, novinarka Žurnala24. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Dragi petični gostje, ne jezite se, če boste doživeli slow food, kot ga še nikoli niste.

"Si želite doživeti nekaj novega, drugačnega in vznemirljivega? Ob svečani večerji in čarobnem silvestrskem večeru z bogatim programom boste v novo leto 2010 vstopili veseli in nasmejani." A takega veselja, ki ga takole obljublja eden izmed prestižnejših slovenskih hotelov, za vsak slučaj raje ne pričakujte. Reprezentativni sindikati v gostinstvu in turizmu so namreč svoje delavce pozvali, naj bo njihovo delo med prazniki, ko imajo sicer največ dela, točno tako slabo, kolikor je slabo plačano. Torej naj se za mizerno plačilo ob petkih in svetkih ne pretegnejo. Če bodo potrebovali odmor, naj si ga pač vzamejo. Če se jim ne da smehljati, naj se pač ne.

Zato sindikalisti tudi gostom sporočajo, naj se ne čudijo, če denimo natakarji ne bodo kipeli od prijaznosti in uslužnosti ali pa jih bo na vhodu v hotel, okiten z več zvezdicami, pričakal namrgoden receptor. Dragi petičneži, ne jezite se torej, če boste doživeli slow food, kot ga še niste, in boste na svojo slavnostno marinirano kuro in losose s pomarančami za 80 evrov čakali do drugega leta.

Bumerang. Tolaži me, ko vidim, kako se vse vrača kot bumerang. Ob bogato obloženih mizah finih restavracij in hotelov bodo namreč sedeli prav tisti, ki prošnje delavcev po višjih plačah odrivajo, ker da je recesija. Morda bodo zadnjo vsaj malce občutili tudi sami, ko bodo ugotovili, da na meniju ni nasmeha in prijaznosti osebja ter da brez tega tudi okus še tako drage specialitete le ni tako slasten.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.