Slovenija
4665 ogledov

Kolona dolga več kilometrov

Zastoj Karavanke Bralec
Zastoji na slovenskih cestah ob enem prometno bolj obremenjenih koncev tedna nastajajo predvsem na Primorskem in Gorenjskem.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je dolga kolona vozil. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je okoli 17.30 kolona dolga 8 kilometrov. Za primerjavo - ob 14.30 je bila kolona vozil pred predorom dolga več kot deset kilometrov. Zastoji nastajajo tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, kjer predor občasno zapirajo.

Na gorenjski avtocesti je izvoz Jesenice vzhod, Lipce odprt samo za lokalni promet. Za osebna vozila, ki so namenjena v Kranjsko Goro in na Jesenice, sta možna izvoza Radovljica in Lesce, opozarja prometnoinformacijski center.

Zastoj nastaja tudi pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice in Jesenice vzhod proti Ljubljani. Ob 17.30 je zamuda na tem odseku med 5 in 10 minut. 

avto, zastoj, utrujenost, potovanje, dopust | Avtor: Profimedia Profimedia

Na primorski avtocesti zastoji nastajajo na posameznih odsekih med priuključkoma Unec in Brezovica proti Ljubljani. Na tem odseku je zamuda po podatkih ob 17.30 približno 20 do 25 minut. 

Na štajerski avtocesti je več kot tri kilometre dolga kolona pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji.

Gneča in zastoji so tudi na cestah na Bledu ter cestah Izola-Strunjan, Vrhnika-Brezovica in Šmarje-Dragonja. 

Prometnoinformacijski center opozarja, da lahko povečan promet pričakujemo v obe smeri še vse do ponedeljka. Opozarjajo pa tudi na močno povečan promet v naslednjem tednu, saj bo po številnih evropskih državah v četrtek praznik. V dneh pred in po prazniku pričakujejo na cestah več tovornih vozil. Obenem voznikom polagajo na srce, da pred odhodom na pot preverijo tudi vremensko napoved. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 16:57 10.avgust 2024.

    Ojoj, pa sem mislil, da je kolona pred Bregano, Sečovljami.... itd. Kaj pa je že s tisto mejno kontrolo da bo manj migrantov? PS samo vprašam kdo se norce dela?