Slovenija
287 ogledov

Kamere preganjajo tatove z Žal

Množične kraje bakrenih izdelkov na Žalah je preiskovala policija, zdaj tatove p Žurnal24 main
Nadzor. Na pokopališču Žale so dopolnili sistem videonadzora s kamerami nad Tomačevsko cesto.

Nad prehodoma za pešce, ki stari del pokopališča Žale povezujeta z novim, so februarja namestili nove nadzorne kamere. Stale so okoli štiri tisoč evrov, je povedala Mojca Kuk iz Javnega podjetja Žale.

Nove kamere so sicer del celotnega sistema za nadzor pokopališča, parkirišč ob njem ter objektov in oprem, je pojasnila Kukova. "S postavitvijo kamer se je zmanjšalo število vlomov v vozila in kraj na pokopališčih, policija pa je na podlagi posnetkov prijela kar nekaj vlomilcev v osebna vozila na parkiriščih," je dejala Kukova.

Na območju Žal je sicer nameščenih 34 kamer na 12 vidnih mestih. Tudi na vhodih na pokopališče je označeno, da je celotno območje pod videonadzorom, dodaja Kukova. Kamere namreč nadzorujejo vhode na Žale ter nekatere glavne poti. Neposredni vpogled v posnetke ima receptor, po 72 urah pa se samodejno izbrišejo. Ob videonadzoru pa pokopališče ves dan pregledujejo tudi varnostniki.

Na Žalah so povedali, da imajo podobne sisteme tudi druga pomembna pokopališča po Evropi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.