Slovenija
22286 ogledov

Kakšen udarec za Erjavca

Karl Erjavec Anže Petkovšek Izjava predsednika stranke DeSus Karla Erjavca.
Rezultat, kakršnega ne bi pričakoval.

Javnomnenjska raziskava, ki jo je za 24ur opravila Mediana, je pokazala zanimivo sliko. Anketirance (N=712) so namreč spraševali, komu bi dali svoj glas, če bi bile volitve danes.

Največ podpore bi dobila SDS Janeza Janše, kateri bi svoj glas oddalo 20,9 odstotka vprašanih. Na drugem mestu bi pristala LMŠ Marjana Šarca z 9,1 odstotka glasov. Tretje mesto pa bi pripadlo SD Dejana Židana. Zanje bi glasovalo 6,9 odstotka vprašanih. Druga in tretjeuvrščena stranka bi tako dobili skupaj manj glasov kot prvouvrščena stranka.

Od četrtega mesta dalje bi se zvrstile stranke Levica (6,4 odstotka glasov), NSi (4,4 odstotka glasov), SMC (4,3 odstotka glasov), SAB (3,2 odstotka glasov) in SNS (3,1 odstotka glasov).

Deveto mesto bi zasedla stranka DeSUS, ki pa bi ji svojo podporo namenilo le 1,9 odstotka glasov. To pomeni, da stranka DeSUS ne bi dosegla praga za vstop v parlament. Le 0,1 odstotka manj podpore bi dobila stranka Pirati.

Pomemben je tudi podatek, da je kar 19,8 odstotka vprašanih neopredeljenih. 12,4 odstotka vprašanih ne bi namenilo podpore nobeni od strank, 2,3 odstotka pa svoje odločitve ni želelo razkriti.

Na lestvici najbolj priljubljenih politikov je na prvem mestu še vedno Borut Pahor, sledi mu Violeta Bulc, na tretjem mestu pa je Milan Brglez. Na četrtem mestu je novi premier Marjan Šarec. Predsednik SD Dejan Židan je na 8. mestu, mesto za njim je Alenka Bratušek. Na 11. mestu je Luka Mesec, mesto za njim predsednik SDS Janez Janša, na 14. mestu je Miro Cerar, Karl Erjavec pa je pristal na 19. mestu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • JUTRIBOLJŠEBO 10:30 27.avgust 2018.

    Erjavčev način snubljenja kratkotračnih upokojencev je prevzela Alenka Bratušek, če opazite, vsaka njena tretja beseda je , "moramo zvišati penzije, upokojencem vrniti dostojanstvo"?! Izgleda, da to pri njih pali pa čeprav v praksi nič od tega !!

  • fedjo 09:40 27.avgust 2018.

    Vrzi tega rrrjavca iz politike. Gremo na volitve

  • kapibara 08:10 27.avgust 2018.

    Na izid volitev vedno- do sedaj- vpliva murgelski perkmandelc..