Slovenija
3083 ogledov

Kaj se dogaja? V Ljubljani eksplodiral še tretji bankomat v zadnjem mesecu

bankomat Bralec
S Policijske uprava Ljubljana so sporočili, da so neznanci z eksplozivnim sredstvom poškodovali enega od avtomatov na območju Šiške.

"Danes, okoli 3. ure, smo bili obveščeni o eksploziji na območju Šiške. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z zaenkrat še neugotovljenim eksplozivnim sredstvom poškodovali bankomat nameščen na eni izmed trgovin," so sporočili s PU Ljubljana. 

"V dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode tako na bankomatu kot na objektu. Policisti trenutno še opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Gre za iste storilce?

Potem ko je to že tretji eksplodirani bankomat (s precej povzročene škode na bližnjih objektih) v Ljubljani v zadnjem mesecu, se poraja vprašanje, ali so na delu serijski vlomilci v bankomate, ki uporabljajo enak pristop, da se dokopljejo do denarja v bankomatu. 

Spomnimo: 23. maja so neznani storilci z neznanim eksplozivnim sredstvom poškodovali bankomat na območju Most na Parmski cesti (to prikazuje tudi zgornja fotografija), pred slabim tednom dni pa je prebivalce Štepanjskega naselja prebudila še eksplozija bankomata na Jakčevi cesti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Idioti 17:53 06.junij 2024.

    Z ozirom na to , da je PP v Dravljah le 2 km od bankomata pri Kitajski restavraciji in to cesta za 120 na uro , ta ekipa ni iz Ljubljane. Ne razumem pa kako policija ni prišli na kraj ...prikaži večaj dogodka v hipu momenta .

  • Idioti 17:29 06.junij 2024.

    MOJE OPOZORILO POLICIJI . Po natančnem pregledu mreže bankomatov in njihove povezanosti s cestnim omrežjem , kjer je najvažnejša komponenta pri takih dejanjih široka možnost smeri pobega s kraja dejanja in če se bo to ponavljalo in se bo , ...prikaži več je na vrsti BANKOMAT V MERCATORJU SOSTRO na Litijski cesti ! Možnost pobega v 8 smereh , PP je pa v Fužinah !

  • andrija 04:30 06.junij 2024.

    ljubljana je varno mesto,za kriminalce