Slovenija
7 ogledov

Jazbinška mučijo klančine

Možnost, da bi si garažni hiši pod Kongresnim trgom in v Šumiju delili uvoz ali Žurnal24 main
Garažni hiši. Jazbinšek namesto dvojnih predlaga skupne uvoze in izvoze.

Namesto dveh uvozno-izvoznih ramp v garažni hiši pod Kongresnim trgom in bodočim Šumijem bi lahko uvoz pripravili samo pred Šumijem in izvoz samo pred Plečnikovo gimnazijo, predlaga mestni svetnik Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije).

Če to ne bi bilo izvedljivo, bi bila po njegovem mnenju ustreznejša rešitev od zdaj predvidene (ena uvozno-izvozna rampa v Šumiju in ena pred Kazino) rampa za uvoz na pločniku pri Šumiju, za izvoz pa pri Kazini. V tem primeru bi bila omogočena dostava na južni rob Kongresnega trga mimo Kazine, kar po zdajšnjem načrtu ne bo več mogoče.

Rešitve še proučujejo
Tak predlog je že predstavil investitorju novega Šumija, družbi KD Kvart. Tam so dejali, da bodo možnost prestavitve rampe iz objekta Šumi preučili, in če se jim bo zdela primerna, rešitev predlagali Mestni občini Ljubljana (MOL).

˝Ocenjujemo, da bi ob tovrstni rešitvi pridobili približno 500 kvadratnih metrov v pritličju in še 300 v prvi kleti,˝ so zapisali v KD Kvartu.

Kakšna bi bila ureditev – bi si garažnih hiši delili tako uvoz kot izvoz ali pa bi ena imela uvoz in druga izvoz – v KD Kvartu še ne vedo.

Dejali so, da tega ne morejo odgovoriti brez ˝resne tehnične presoje˝. Menijo pa, da bi vsaka taka rešitev posegla v vozlišče podzemnih vodov, treba bi bilo urediti odcep v objekt Šumi in zgraditi dvojni tunel pod Bukvarno in rimskim zidom.

Tehnično je mogoče
Skupna uvozno-izvozna rampa je po besedah Alenke Pavlin, vodje mestnega odseka za prostorske in izvedbene akte in prenovo, že predvidena z obema prostorskima aktoma, o taki možnosti pa so se s KD Kvartom že pogovarjali.

Takšna ureditev bi bila mogoča, čeprav se garažna hiša pod Kongresnim trgom že gradi, pravi Pavlinova. ˝Ko se bo delal Šumi, je treba narediti preboj (oziroma ga pustiti) v garažno hišo Kongresni trg,˝ dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.