Slovenija
44 ogledov

Iz zbirke IUV prodali le nekaj slik

Nataši Gibičar Toš ni uspelo, kot je želela, umetniške zbirke IUV prodati v celo Žurnal24 main
IUV. Prodaja umetniške zbirke, ocenjene na 120 tisoč evrov, ni bila uspešna. Prodaja znamke IUV tudi ne.

"Umetniška dela niso bila prodana kot celota, prodanih je bilo le nekaj posameznih slik. Za nakup celote žal ni bilo zanimanja," pravi Nataša Gibičar Toš, stečajna upraviteljica Industrije usnja Vrhnika (IUV).

V IUV, ki je v stečaju, so imeli med drugim dela Franceta Slane in Iveta Šubica, sodna cenilka Nada Zoran pa je celotno zbirko ocenila na okoli 120 tisoč evrov.

Gibičar Toševa je tudi nameravala prodati blagovno znamko IUV, za izhodiščno ceno je postavila 35 tisoč evrov (brez DDV).

Morebitni kupci bi do 25. novembra morali plačati varščino v višini 3.500 evrov. "Tudi prodaja blagovne znamke je bila neuspešna, saj ni bila vplačana nobena varščina," pravi stečajna upraviteljica.

Glavna dražba februarja
Na javni dražbi, ki bo 24. februarja, bodo med drugim poskusili prodati usnjarno in čistilno napravo ter tehnološke postopke za obdelavo kož.

Za vse skupaj je izklicna cena 13,25 milijona evrov, če pa prodaja kot celota ne bo uspešna, bodo dražili posamezne sklope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.