Slovenija
2356 ogledov

Imata Janša in Logar dogovor? To pravi Logar

Janez Janša in Anže Logar Profimedia
Anže Logar, ki po odstopu iz SDS ustanavlja svojo stranko, je komentiral namige, da je vse dogovorjeno s prvakom SDS Janezom Janšo.

Anže Logar, ki je včeraj izstopil iz stranke SDS, je sporočil, da bo v državnem zboru deloval kot samostojni poslanec ter da bo do konca leta ustanovil stranko. Kdo bodo ustanovni člani, Logar še ni želel napovedovati. V videu, ki ga je na socialnih omrežjih objavil danes pa sta nekdanja evropska poslanka iz vrst SDS Romana Jordan in nekdanji šolski minister iz vrst SD Jernej Pikalo. Logar je povedal, da nima težav sodelovati s komerkoli, težave ima s skrajnostmi. "Nastajali bomo postopoma, od spodaj navzgor, vsem na očeh," pravi Logar in vabi k sodelovanju.

Preberite še:  Anže Logar Slovenija Prvič po košarici Janši se je oglasil Logar: "Potrebujemo več. Klik v glavi!"

"Izvoljen sem bil na volitvah, volivci so tisti, ki podelijo mandat"

Logar tako ne bo vrnil mandata, kot je od njega zahteval predsednik SDS Janez Janša. "Upamo, da bo narejen na verodostojni osnovi in da izjavi o izstopu iz stranke sledi tudi izjava o odstopu poslanca Anžeta Logarja oziroma vrnitvi poslanskega mandata ter izpolnitev ostalih obveznosti iz 7. in 8. člena Pogodbe o kandidaturi za poslanca Državnega zbora RS, ki ste jo lastnoročno podpisali 12. 3.2022," je včeraj Logarju sporočil Janša. "Izvoljen sem bil na volitvah, volivci so tisti, ki podelijo mandat," pa mu je danes odgovoril Logar in spomnil, da je tudi vrhovno sodišče že razsodilo, da kakršnakoli pogodbena razmerja niso do stranke, ampak do volivcev.

Je dogovorjen z Janšo?

Logar je danes komentiral namige, da gre pri ustanavljanju stranke za dogovor s prvakom SDS Janezom Janšo. "Iz njegovega odgovora je verjetno jasno, da je ta stvar težko dogovorjena," je dejal.

Kot je znano, Logar v SDS ni bil več evidentiran kot kandidat za prihodnje državnozborske volitve. Prav tako ni evidentiran Dejan Kaloh, ki je napovedal, da bo tudi sam do konca leta najverjetneje izstopil iz SDS. Prav tako na naslednjih volitvah na listi SDS ne bo mogla nastopiti Eva Irgl, ki pa še ni sporočila načrtov za prihodnost. 

"Prišel je čas za sodelovanje onkraj političnega pola!"

"Slovenski prostor potrebuje politični tretji steber, območje širšega sodelovanja, v tem pogledu pa nameravam v prihodnjih mesecih vse svoje napore osrediščiti v ustanavljanje nove stranke," razlaga Logar. Na vprašanje, zakaj ej za odločitev potreboval toliko časa pa odgovarja: "Po 25 letih je težko narediti takšen prelom, potrebuješ nekaj časa, da prideš sam pri sebi na čisto. Sporočam, kar sporočam, da se lahko dela tudi drugače. Ne bom zgubljal časa za kakršnekoli medsebojne spopade." 

"Podstat političnega udejstvovanja je sodelovanje. Mislim, da je prišel čas za sodelovanje onkraj političnega pola. Tisti, ki bo dobil prvi izbiro za sestavo naslednje vlade, si želim, da poišče sogovornika na širšem političnem polu," še pravi Logar. 

Platforma Sodelovanja bo po besedah Logarja nadaljevala delo kot mislišče oziroma platforma različnih mišljenj in videnj, je pa članom platfome že posredoval vabila, naj se pridružijo njegovi novi stranki. Do tega je kritičen njegov dosedanji strankarski kolega Franc Kangler. 

 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 9
  • sam1 16:16 10.oktober 2024.

    Upam,da se motim,ampak če slep spregleda komaj čez četrt stoletja,tu nekaj ne štima.......

  • mph2 16:00 10.oktober 2024.

    Oba zaslužita Oskarja za najboljšo moško vlogo. Morda bo Irglca pa dobila za žensko.

  • Ender3 15:51 10.oktober 2024.

    Omejiti je treba število mandatov takšnih in podobnih, ki mislijo, da brez njih ne bo političnega življenja. Nihče od njih se ni kaj prida izkazal, saj je zagovarjal samo stališla svoje stranke.