Slovenija
3748 ogledov

Falcon se je pokvaril. Poglejte, kdo je Golobu ponudil prevoz

slovenija 16.10.09, falcon, vladno letalo, brnik, foto: bostjan tacol Boštjan Tacol
Golob bi moral s falconom danes leteti iz Bruslja v Pariz, a prišlo jee do tehnične težave.

Na vladnem letalu falcon je med letom v Bruselj, kamor je v ponedeljek potoval predsednik vlade Robert Golob, prišlo do manjše tehnične težave, so za STA pojasnili na ministrstvu za obrambo. Golob je zato danes iz Bruslja v Pariz na podpis sporazuma o polnopravnem članstvu v Esi letel skupaj s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

Golob se je Macronu za gesto med drugim zahvalil tudi na svojem Facevbook profilu, kjer je zapisal: "Moj dragi prijatelj Emmanuel Macron, hvala za vožnjo v Pariz."

Dogodek je na svojem Instagram profilu pokomentirala tudi premierjeva partnerka Tina Gaber, ki je objavo sicer kasneje izbrisala. Ob fotografiji Goloba in Macrona je zapisala: "Ko potrebuješ prevoz in je edini, ki se ne dela Francoza … Francoz."

Na ministrstvu so pojasnili še, da je posadka med letom izvedla postopke v skladu s pravili proizvajalca, pristanek pa je bil izveden varno in v skladu z načrtovanim letom. Po pristanku je posadka v skladu z vzdrževalno organizacijo postopala po navodilih proizvajalca. Ob tem na ministrstvu predvidevajo, da bo tehnična težava odpravljena v sredo.

Na falconu je bilo sicer letos opravljenih šest popravil z namenom odprave napak, vključno z zadnjo tehnično težavo, so še sporočili za STA.

Golob je v ponedeljek s falconom letel v Bruselj na neformalno večerjo o razdelitvi vodilnih položajev v institucijah EU, danes pa se v Parizu udeležuje podpisa sporazuma o polnopravnem članstvu v Evropski vesoljski agenciji (Esa).

Od tam bo Golob z redno letalsko linijo odletel v München, kjer se bo udeležil poslovne investicijske konference, se srečal s predsednikom vlade svobodne dežele Bavarske in si ogledal četrtkovo nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo na evropskem prvenstvu v nogometu. 

Iz Nemčije se bo v Slovenijo vrnil s službenim avtomobilom, so za STA pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

tina gaber, robert golob, ićkoti Magazin Če se spravite na Goloba, bo z vami obračunala Tina, kot je s to poslanko Robert Golob v Dallasu Slovenija Golob pojasnil, zakaj so mu Američani plačevali pijačo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • sokol7 13:54 19.junij 2024.

    Kar naj gre, da še drugje serje svoj drek

  • Enzgg4 08:25 19.junij 2024.

    Bruhal bom 🤮

  • Naklonsky 07:52 19.junij 2024.

    Bla bla… Tinca pravi; “Ne greš v Bruselj”! In avion se je pokvarili…