Slovenija
10 ogledov

En mesec za pripombe

Mestni svetniki bodo te prostorske načrte potrjevali predvidoma maja 2010. (Foto Žurnal24 main
Prostorski načrti. Na razstavišču bodo meščanom pomagali pri pregledu.

Nova javna razgrnitev odlokov o strateškem in o izvedbenem prostorskem načrtu Mestne občine Ljubljana (MOL) ter spremljajočih okoljskih poročil se bo začela prihodnji torek na Gospodarskem razstavišču (GR), v prostorih vseh četrtnih skupnosti in na oddelku za urejanje prostora MOL na Poljanski cesti.

Javne obravnave
5. januar, ob 17. uri. ČS Črnuče, Posavje, Bežigrad in Center. 
6. januar, ob 17. uri. ČS Rudnik, Trnovo, Vič in Rožnik.
7. januar, ob 17. uri. ČS Jarše, Moste in Golovec.
11. januar, ob 17. uri. ČS Polje in Sostro.
12. januar, ob 17. uri. ČS Šentvid, Šmarna Gora, Šiška in Dravlje.

Dokumenti bodo razgrnjeni do 15. januarja, ko se bo iztekel tudi rok za oddajo pripomb. Te je mogoče posredovati pisno oddelku za urbanizem z navedbo dokumenta, na katerega se nanaša.

Najbolj celovito na GR
˝Med 10. in 18. uro bo na GR prisoten nekdo, ki bo obiskovalcem pokazal, kar bodo želeli," je pojasnil župan Zoran Jankovič. Na GR si bo mogoče gradivo ogledati od ponedeljka do sobote, tudi javne obravnave bodo na razstavišču. Na oddelku za urbanizem bo ogled možen v njegovem poslovnem času, na četrtnih skupnostih pa v poslovnem času in ob sredah do 18. ure.

Sicer bo v posameznih ČS gradivo izvedbenega načrta predstavljeno samo v delu, ki se nanaša na posamezno ČS.

"Pričakujemo dve vrsti pripomb: "Zakaj je pred mojo hišo ta objekt?" in "Zakaj moja njiva ni zazidljiva?" je dejal župan. Dodal je, da "vsi ne bodo zadovoljni". Ob prvem pozivu je prišlo na MOL okoli 6.500, ob drugem pozivu pa 3.800 pripomb.

Župan jih zdaj pričakuje pol manj. Vse bodo na MOL obdelali in vlagateljem odgovorili. Nato pa mora ministrstvo za okolje in prostor še enkrat podati svoje soglasje. Soglasja drugih ministrstev je MOL za načrt, kot bo razgrnjen, že dobila.

Janković predvideva, da bosta predloga strateškega in izvedbenega prostorskega načrta v obravnavi na mestnem svetu maja 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.