Slovenija
22 ogledov

Elektronske razburjajo

Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transport, je med prvimi preizkusil novi s Žurnal24 main
Iz ponedeljkove tiskane izdaje štajerskega Žurnala24: Novi sistem. Potniki se razburjajo, da je počasen. Na Veolii so prepričani, da je hitrejši od starega.

Maribor. “Novi sistem elektronskih vozovnic na mestnih avtobusih se mi zdi katastrofalen. Avtobusi zaradi tega zamujajo, potniki smo slabe volje. Sistem je počasnejši kot stari,” je na naše uredništvo naslovil pismo bralec (njegove podatke hranimo v uredništvu).

Gneče ne bo več
V Veolii Transport pa so prepričani, da je zamenjava sistema potekala dobro in učinkovito. “Sistem, ki smo ga uvedli, je za uporabnike hitrejši, kot je bil prejšnji, saj kartice ni treba več vstavljati v režo in počakati, da tiskalnik nanjo izpiše število voženj. Res pa je, da se ga morajo uporabniki navaditi. Zaradi uvedbe novega sistema pa tako ne zaznavamo zamud,” pravijo v Veolii.

Nekateri potniki so nas opozorili, da se bojijo, da se bodo zdaj ob koncu meseca, ko bo treba podaljšati mesečne vozovnice, znova vile dolge kolone na avtobusni postaji. “V vrsti smo čakali tri ure, da smo lahko dobili vozovnico. Če bo zdaj ob menjavi tudi tako, mora nekdo odgovarjati,” je dodal bralec Franc iz Maribora. Na Veolii pojasnjujejo, da je mogoče veljavnost vozovnic podaljšati na več mestih, tako da gneče ne bo.

Zdaj plačljiva 090
Informacije. Skoraj bolj kot novi sistem razburja ukinitev brezplačne informacijske številke o prihodu, odhodu in zamudah avtobusov. Veolia jo je ukinila in uvedla novo plačljivo številko 090. “Telefonsko številko smo spremenili 1. decembra, in sicer predvsem zaradi tega, ker smo opažali, da več kot 50 odstotkov klicev na številko 080 ni bilo povezanih z našo dejavnostjo,” pojasnjujejo v Veolii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.