Slovenija
50 ogledov

Dvori dobijo sosede

Nove bloke s 180 stanovanji bodo ob Celovških dvorih zgradili v 24 mesecih oziro Žurnal24 main
Kitajski zid. Sevanje transformatorja ne bo seglo do stanovanjskih stavb.

Ob Cesti Ljubljanske brigade, tik ob Celovških dvorih, je investitor GPG inženiring že porušil staro zgradbo, kjer je bila nekoč restavracija Kitajski zid, spomladi pa bodo začeli graditi nove objekte.

Na upravni enoti Ljubljana Šiška so povedali, da so že izdali gradbeno dovoljenje za gradnjo treh poslovno-stanovanjskih objektov s tremi kletnimi etažami, pritličjem, šestimi nadstropji in tremi terasnimi etažami v dveh stavbah ter s pritličjem, 11 nadstropji in dvema terasnima etažama v tretji stavbi. Direktor GPG inženiringa Janko Jazbinšek je povedal, da bo v stavbah 180 stanovanj in nekaj lokalov za mirno dejavnost ter 480 parkirnih prostorov. Kakšna bo cena kvadratnega metra stanovanj, še ni mogel napovedati, zagotovo pa ne bo pod dva tisoč evrov, ampak okoli tri tisoč evrov. Ker se je ob sprejemu prostorskih načrtov za sosesko opozarjalo na negativno sevanje bližnjega transformatorja, so pri pripravi dokumentacije naročili študijo in ugotovili, da je vpliv sevanja manjši kot pri vtičnicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.