Slovenija
177 ogledov

Družina, ki jo je iskala vsa Slovenija

triglav Žurnal24 main
Očeta s sinovoma na Triglavu je lastnik fotografije, narejene pred petimi leti, našel s pomočjo medijev in socialnih omrežij.

"Mi smo na to že pozabili, otroci so bili seveda fotografij zelo veseli," je povedal Mirko Kvas, ki je bil leta 2011 s sinovoma na Triglavu, kjer ju je fotografiral Luka Bogovič. Po petih letih jima je želel izročiti fotografije, a ker je njihov elektronski naslov izgubil, je družino iskal preko Facebooka. 

PREBERITE ŠE:

Oče sinov je povedal, da so ga po objavi fotografije, ki se je množično razširila v medijih in na socialnih omrežjih klicali iz vseh koncev. Med drugim se je oglasil prijatelj in mu dejal: "Kdaj si pa ti tako popularen postal, da si na Žurnalu, Radiu 1 in Facebooku?"

"Fotograf" je družino obiskal na domu

Bogovič, ki je slike posnel, je pridobil njegov kontakt in se oglasil pri družini na Gorenjskem. "Obiskal nas je in govorili smo kake dve uri in pol," je povedal Kvas, ki načrtuje, da bo na Triglav peljal tudi najmlajšega sina. "Otroka sta bila takrat stara osem let, sedaj sta že trinajst. Imam še enega fanta, ki je star osem let in navija, da bi šel na Triglav."

Če bo čas in vreme naklonjeno, bodo morda tja odšli še letos, sicer pa v hribe ne hodijo tako zelo veliko. "Več bi hodili, če bi imel čas," pravi Kvas, ki sicer dela na kmetiji. "1. oktobra bo pet let odkar smo bili na Triglavu. Zjutraj smo v hlevu postorili, kar je postoriti treba, in živine ni malo, nato smo odšli na vrh, zvečer pa domov."

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 5
  • dchello 14:53 14.september 2016.

    "Družina, ki jo je iskala vsa Slovenija"Poznam veliko ljudi, pa ni nobeden od njih iskal te družine. Toliko o vsej Sloveniji.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:03 14.september 2016.

    "Zjutraj smo v hlevu postorili, kar je postoriti treba, in živine ni malo, nato smo odšli na vrh, zvečer pa domov.""Taprav priden deloven kmet. Vsa čast ti da si kljub toliko dela imel še toliko volje in energije da ...prikaži več si šel z svojimi otroci na Triglav. Taprav Slovenc :)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:01 14.september 2016.

    Punca na levi je presneto lepa in za razliko od raznih resničnošovističnih kvazi zvezd pristna :)