Slovenija
10608 ogledov

DeSus se vrača, to je njegov novi predsednik

Desus, stranka, Anže Petkovšek
Bil je minister za delo v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa.

DeSus se vrača in to z novim predsednikom stranke Vladom Dimovskim, ki bo danes novinarjem predstavil svojo vizijo stranke. "Ker nam je mar", se glasi njihov slogan, glavni cilj stranke, za katero je burno obdobje, pa je ponovni vstop v parlament. 

Vladimir Dimovski, predsednik stranke DeSus | Avtor: Desus Vladimir Dimovski, predsednik stranke DeSus Desus
Nekdanji minister in profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti.je na junijskem volilnem kongresu dejal, da bo glavni poudarek programa stranke usmerjen k ukvarjanju z zdravim in aktivnim staranjem, poleg tega bo stremel tudi k oblikovanju strategij in politik za krepitev medgeneracijskega sožitja ter izboljšanje kakovosti življenja starejših.

Bil je minister za delo iz vrst SD v zadnji vladi Janeza Drnovška in v vladi Antona Ropa. Iz SD je izstopil leta 2009, v DeSUS pa je vstopil letos marca. "Imenovanje je zaupanje in odgovornost," je Dimovski dejal po izvolitvi in dodal: "Nastopil je nov cikel, v katerem moramo delovati enotno in spravljivo." Na čelu stranke je nasledil Antona Riflja

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • andrija 04:42 19.september 2024.

    no pa imamo novo stranko,nov obraz za naslednje volitve

  • indigokid 09:28 18.september 2024.

    upokojenci s pokojninami ne bi smeli več imeti vozniških in volilnih dovoljenj, to je pač dejstvo ...

  • dare326 09:17 18.september 2024.

    Lobist pri makedonski vladi in zbiralec informacij pri svojih nekdanjih študentih v Ljubljani. In še eden, ki ni Slovenec. Iz tistih koncev Joveva, Vasev, Stojmenova... Slovenija Slovencem.