Slovenija
14 ogledov

Delodajalci jih iščejo

S stečajem še tretje družbe iz skupine Vegrad bo na zavodu za zaposlovanje kmalu Žurnal24 main
Vegradovi delavci. Za kakšnih 200 bi se našlo delo. V stečaj še Montal.

Velenje. Včeraj so se na zavod za zaposlovanje (ZP) začeli prijavljati nekdanji delavci krovne družbe Vegrad, ki je v stečaju od 6. oktobra. Kmalu se jim bo pridružilo 148 delavcev hčerinskega podjetja Inde, od včeraj pa je uradno v stečaju tudi podjetje Vegrad Montal iz Šoštanja, ki je zaposlovalo 72 ljudi. Za stečajnega upravitelja je sodišče imenovalo Blaža Štumpfla. Tako kot za Inde je tudi za Montal odobrilo brezplačno pravno pomoč.

Od zidarjev do tesarjev
Trinajst delodajalcev iz vse Slovenije je pri nas že povpraševalo po kvalificiranih delavcih iz Vegrada,” je dejal direktor velenjskega ZP Robert Rajšter. “Ta čas bi lahko zaposlitev dobilo kar okoli 200 ljudi. Največ je povpraševanja po zidarjih, železokrovcih, tesarjih, montažerjih knauf sistemov, tudi gradbenih delovodjih,” je za Žurnal24 povedala vodja urada za delo Branka Škulj Nussdorfer.

Manjši delodajalci
Menda pa med zainteresiranimi delodajalci ni večjih, znanih gradbenih podjetij. “SCT zagotovo ni oddal nobene ponudbe, prav tako med njimi ni mariborskega Stavbarja ali Konstruktorja. Pretežno gre za manjše delodajalce, ki potrebujejo enega, dva ali največ 20 delavcev in po naši oceni niso problematični,” je poudarila Škulj Nussdorferjeva. Kot smo zasledili, sta na seznamu potencialnih delodajalcev med drugimi lendavsko gradbeno podjetje Gradnje Horvat ter Sand-kop iz Velenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.