Slovenija
43 ogledov

Dela na Argolini še vedno stojijo

V Argolini še ne vedo, kaj bodo po rušitvi zidu uredili na zemljišču nekdanje to Žurnal24 main
Rekonstrukcija. Gradbeni inšpektor ustavil rušitev zidu. Novega gradbenega dovoljenja Argolina še nima.

“Gradbeni inšpektor je ustavil rušenje starega mejnega zidu tovarniškega območja Argo in gradnjo novega, saj je investitor na obravnavanem območju dela izvajal brez gradbenega dovoljenja,” so nam pojasnili na okoljskem inšpektoratu.

Kot smo sicer že pisali, je Argolina, investicijski inženiring, pod grožnjo občinskega inšpektorata z globo 50 tisoč evrov zaradi neurejenosti začel rušenje severnega in severozahodnega zidu ter ureditev pešpoti.

Na Abanki, ki je lastnica Argoline, so odgovorili, da je bila večina dosedanjih del opravljena na podlagi starega gradbenega dovoljenja za rušitev, za nekatere posege, ki jih je treba še opraviti, pa čakajo na izdajo ustreznega novega. “Nimamo še sprejete dokončne odločitve o tem, kaj bo na zemljišču v prehodnem obdobju do začetka realizacije končnega projekta. Proučujemo tudi možnost začasnega parkirišča,” je pojasnila Larisa Kompara z Abanke. Na Upravni enoti Izola pa so nam pojasnili, da gradbenega dovoljenja Argolini do včeraj še niso izdali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.