Slovenija
13 ogledov

Decembra za četrtino več

V teh dneh so oblegane zlasti pošte, zato voščilnice oddajte pred 24. decembrom. Žurnal24 main
Predpraznično vzdušje in občasno gneča na pošti. Decembra na poštah po Sloveniji sprejmejo za slabo četrtino več pisem in dopisnic kot druge mesece v letu.

Lani so decembra približno 37 milijonov naslovljenih navadnih pisemskih pošiljk prenesli po Sloveniji in približno tri milijone prek naših meja. Teh je bilo tako kar za polovico več kot v običajnih mesecih in za desetino vse odposlane pošte. Največ mednarodnih pošiljk je bilo poslanih v Nemčijo, Avstrijo, Italijo, Švico in na Hrvaško.

Božičkova pošta
Pisma. Na Pošti Slovenije so tudi letos pripravili projekt spodbujanja mladih k pisanju pisem. Najmlajši lahko tako pišejo Božičku, to pa lahko storijo še do jutri.
Naslov je Božiček, Za pravljičnimi vrati Poštarja Pavlija 7, 2002 Maribor.
Božiček bo otrokom odgovoril, s pismom bodo dobili tudi manjše praktične nagrade.

Zaradi več pošiljk je na poštah decembra tudi večja gneča. Kot je povedal Zoran Ličen s Pošte Slovenije, zato pred prazniki najamejo dodatne študente za pomoč pri delu. Nekoliko več dela imajo tudi pismonoše. Čas za dostavo pošte se sicer zaradi več pisemskih pošiljk ne podaljša. "Število pisemskih pošiljk je zaradi novih tehnologij nekoliko upadlo, še vedno pa je teh veliko," je dejal Ličen.

Zgodnji se gneči izognejo

"Vsako leto pošljemo kar precej voščilnic. Letos jih bomo kakšnih 22," je na ljubljanski glavni pošti včeraj dejala Darja Kopušar. Povedala je še, da voščilnice naredijo doma in so zato tudi malo dražje od kupljenih. V vrstah ne čaka, saj voščilnice odda kar v nabiralnik. Tudi Tilka Hočevar vsako leto pošilja voščilnice po pošti. "Kupim jih tam, kjer so mi všeč, sem pa kupila tudi tiste, ki jih avtorji naslikajo z nogami. Vse sem letos že opravila, vedno pa to naredim okoli 15. decembra, tako da se gneči izognem," je zatrdila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.