Slovenija
49 ogledov

Decembra v boj za vrt

Vzorčni vrtički, ki jih bodo lahko po novem obdelovali Ljubljančani. (Foto: Nik Žurnal24 main
Končno. Na prvem razpisu bo mestna občina oddajala 63 vrtičkov.

Spomladi bosta za prve vrtičkarje pripravljeni dve vrtičkarski območji. V Štepanji vasi bo 14, v Dravljah nasproti Spara pa 49 vrtičkov. V prvi polovici decembra bo Mestna občina Ljubljana (MOL) objavila prvi razpis za oddajo vrtičkov v najem. Pogodbe bodo z najemniki sklepali januarja.

Na oddelku za varstvo okolja MOL so povedali, da so vrtički že urejeni, v Dravljah morajo do pomladi namestiti le še manjkajoče tipske lope, vsi pa bodo konec meseca predani upravljalcu – oddelku za ravnanje z nepremičninami.

Enoten videz vrtičkov
Opremljeni bodo popolnoma enako, vendar bodo različno veliki – od 50 do 128 kvadratnih metrov. Na vsakem bo stala lopa, v sklopu območja bodo še skupni prostori: parkirišče, otroško igrišče, prostor za druženje, sanitarije in smetnjaki. Nova vrtičkarska območja bodo urejala in čistila javna podjetja, najemniki pa bodo plačevali sorazmerni del stroškov, predvidoma okoli pet evrov. Najemnina za 60 kvadratnih metrov velik vrtiček pa bo 67 evrov na leto.

Najemnike – izključno prebivalce MOL – bodo izbrali s pravilnikom. Ne smejo biti lastniki zemljišča, primernega za vrtiček, dodatne točke bodo dobili starejši od 60 let, na odločitev bo vplival dohodek gospodinjstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.