Slovenija > Črna kronika
1102 ogledov

Evakuirali 30 ljudi. Gorelo v podjetju za predelavo nevarnih odpadkov.

Požar Kranj Gasilsko reševalna služba Kranj
Kranjski gasilci tokrat na delu zaradi obsežnega požara.

Požar v industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je že pogašen. Po prvih podatkih je zagorelo pod nastreškom z več zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Pogorel je tudi nadstrešek. Poškodovanih ni bilo, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Po neuradnih podatkih naj bi zagorelo v podjetju za upravljanje z odpadki Ekol.

Po podatkih kranjske policijske uprave je bilo evakuiranih 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone. Območje intervencije ostaja zaprto.

Dnevnik je poročal, da gre za podjetje nevarnih podatkov Ekol, kjer med drugim uničujejo akumulatorje, baterije, predelujejo odpadna olja, emulzije, topila in druge nevarne odpadke.

Požar v Stegnah Slovenija Iz goreče hiše skušal rešiti očeta, ko se je nanj zrušil strop

Kranjski gasilci so v bližnjem potoku Trenča namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Gasilci na kraju dogodka razkopavajo pogorišče in iščejo posamezna žarišča, so sporočili s kranjske policijske uprave. Aktiviran je tudi ekološki mobilni laboratorij uprave za zaščito in reševanje, v industrijski coni pa je prisotna tudi inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Trenutno se še preverja morebitno vsebino zabojnikov in zbiralnikov. Policija stanovalcem na širšem območju svetuje, da naj imajo do nadaljnjega zaprta okna.

Kriminalisti so že prispeli na kraj dogodka. Z ogledom bodo začeli, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji. Na kraju požara so prisotni tudi gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in osem okoliških prostovoljni gasilskih društev z okoli 100 gasilci, so še sporočili s Policijske uprave Kranj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.