Slovenija > Črna kronika
719 ogledov

Iz goreče hiše skušal rešiti očeta, ko se je nanj zrušil strop

Požar v Stegnah PGD Zgornja Šiška
V hiši, v kateri je zagorelo, je ležal 82-letni nepokretni moški.

Policisti PU Maribor so bili v nedeljo okoli 13.30 obveščeni, da v Ložanah gori stanovanjska hiša, v kateri je 82-letni nepokretni moški. Požar je prvi opazil sosed, kmalu za tem pa 44-letni sin moškega, ki je bil v hiši. 

Sin je stekel v gorečo hišo in skušal rešiti očeta, vendar mu ti ni uspelo. Nanj se je namreč deloma zrušil lesen strop. Pri tem se je lahko telesno poškodoval, zato se je moral iz hiše umakniti, oče pa je v hiši umrl. Stanovanjska hiša je skoraj v celoti pogorela.

Kraj sta si ogledala dežurna preiskovalna sodnica in dežurni okrožni državni tožilec. Policisti in kriminalisti so opravili le del ogleda, saj so ga morali prekiniti, ker se je hiša začela podirati, občasno pa je vzplamtel še kakšen ogenj. Ogled bodo predvidoma nadaljevali danes, pravijo na PU Maribor. 

Poškodovanega 44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Moški ostaja na zdravljenju v bolnišnici. 

Materialna škoda, ki je nastala v požaru, znaša 30.000 evrov.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.