Slovenija > Črna kronika
23869 ogledov

Mrtvo pijan voznik zbil mladoletni peški

Prehod za pešce in avtomobil
Nesreča se je zgodila v neposredni bližini Škofijske gimnazije Vipava.

Nesreča se je zgodila okrog 19. ure v bližini Škofijske gimnazije Vipava. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce povozil dve mladoletni osebi, ki sta pravilno prečkali cesti. Ena peška je bila huje, druga pa lažje poškodovana.

Voznik iz območja upravne enote Ajdovščina je vozil avtomobil iz smeri Podnanosa proti Ajdovščini. Peški sta prečkali cesto z njegove leve strani na delu vozišča, kjer je vrisan prehod za pešce, ki je označen tudi s prometno signalizacijo. Voznik osebnega vozila je s prednjim delom vozila trčil v mladoletni peški. Peški sta padli po vozišču in se hudo poškodovali. 

Pomoč so jima nudili reševalci enote nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ajdovščina in Zdravstvenega doma Nova Gorica. Poškodovani peški so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Policisti so po odrejenem preizkusu alkoholiziranosti ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Rezultat alkotesta je pokazal, da je imel voznik 1,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega je bil odrejen strokovni pregled, ki so ga opravili v tamkajšnjem zdravstvenem domu. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da omenjeni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Policija je o prometni nesreči obvestila pristojne pravosodne organe in nadaljuje s preiskavo okoliščin prometne nesreče.

Gorenjski policisti iščejo priče nesreče

Dve nesreči z udeležbo pešcev obravnavajo tudi gorenjski policisti. Ena nesreča se je zgodila na Jesenicah, druga pa v Spodnjih Gorjah na območju Bleda. Ta se je zgodila na križišču pri trgovini Mercator v Spodnjih Gorjah. Voznik belega vozila je po trčenju odpeljal naprej proti Zgornjim Gorjam. 

Policisti pozivajo voznika, naj pokliče policijo ali se oglasi na najbližji policijski postaji, priče pa prosijo, naj podatke o nesreči ali vozniku čim prej sporočijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • franci11 12:01 08.december 2017.

    To kar je napisal borut08 lahko samo napise taksen, ki vec prevozi pijan kot trezen. Glede alkota in drog bi vsem takoj odvzel voznisko in avto ne glede od koga je in prodat za invalidne otroke. PIKA. Jaz avta ne ...prikaži več posojam nikomur se najman pa taksnemu, ki se naliva z alkotom. Ce bi hotel nazaj voznisko je prva stopnja ne denarna kazen ampak obvezno delo v zavodih invalidne mladine..... po enem letu pa ponovo delat voznisko.

  • munja 19:50 07.december 2017.

    za takšne bi bilo mogoče dobro družbeno koristno delo v Soči. Ne morem verjet, da je pri taki opitosti še sploh lahko sedel za volanom. Katastrofa!

  • borut08 17:14 07.december 2017.

    Kaj pa ce vinjen precka prehod pri rdeci pa ga malo opit voznik zadane.Kdo pa je takrat kriv?Voznik,ce imajo laznive price in mu je podtaknjeno!

Sorodne novice