Slovenija > Črna kronika
19159 ogledov

V elitni vili v Trnovem so se dogajale seksualne orgije

Vila Klara Booking.com
Hudodelska združba je v prestižno vilo Klara v dragi ljubljanski četrti naselila prostitutke, nekateri njeni člani pa so ob tem še proizvajali in preprodajali drogo.

V prestižni ljubljanski četrti Trnovo stoji Vila Klara, ki je glede na lokacijo in vzdrževanost zagotovo vredna čez milijon evrov, a se v njej niso naselili bogataši, ampak prostitutke, večinoma Slovenke, Srbkinje in Bosanke, ena je prišla tudi iz Dominikanske republike. Očitno v oglasih, sploh na srbski spletni strani, ki je atraktivnim ženskam ponujal delo maserk z nadpovprečnim dnevnim plačilom, niso razbrale nič sumljivega.

Uradovala tudi iz zapora

Končale pa so v najstarejši obrti na svetu, ki so jo morale opravljati še na kopici drugih naslovov po Ljubljani, od stanovanj v Vegovi ulici in na Resljevi cesti, do Ilirske in Vojkove. Vodja domnevne hudodelske združbe naj bi bil 66-letni inženir hotelirstva Mladen Bilić iz Grosupljega, ki naj bi mu morale za uporabo sobe  plačevati 70 evrov na dan, torej najmanj 1800 evrov na mesec. Ker se je od septembra 2020 do začetka hišnih preiskav v začetku lanskega decembra zvrstilo 46 deklet in en fant, zneski niso bili zanemarljivi, okoristil naj bi se za najmanj 83.700 evrov.

Seveda so morali zaslužiti tudi druge članice in čani domnevne kriminalne združbe, denimo ena pomembnejših, 45-letna Laura Teuta Kovče iz Spodnjega Loga pri Litiji, ki zaradi zlorabe prostitucije in prometa s prepovedanimi drogami na Igu že prestaja kazen osem let in 11 mesecev zapora, zdaj očitane posle pa naj bi vodila od tam oziroma med prostimi izhodi na prostost in si za plačilo vzela polovico zaslužka od spolnih uslug.

Odvzeli potne liste

Med obtoženimi so tudi Draženka Mačak, Edin Sakić in Suljo Ćereti, ki so s tožilstvom sklenili sporazum o priznanju krivde in zato toliko blažjo kazen, toda rešetkam se, kot smo slišali včeraj na ljubljanskem okrožnem sodišču, kljub temu niso ognili.

Draženka in Edin naj bi po dogovoru z Bilićem prostitutke nastanjala v Vili Klari in mu plačevala za sobe, sama pa zadržala polovico njihovega zaslužka – tarifa je bila 100 evrov za pol ure seksa in 160 za uro. Mačakova je na spletu poskrbela še za oglaševanje, tujim dekletom pa tudi odvzela potne liste.

Spolne sužnje so svoje usluge lahko zavrnile enkrat na dan, a še vedno morale plačati polovico zneska, ki bi ga sicer zaslužile. Če so zbolele, so morale plačati nastanitev v sobi. Od konca lanskega julija pa Mačakova in Sakić nista več sodelovala z Bilićem, temveč delala na svoje.

Račun brez policistov pod krinko

Očitki iz obtožnice pa letijo tudi na proizvodnjo in preprodajo drog. Sakić in Mačakova sta pridelovala marihuano in jo prodajala, prav tako kokain. Pomagal jima je 47-letni Ćereti, slovenski državljan, rojen v Skopju, pri čemer pa so delali račun brez krčmarja, natančneje, tajnih policijskih sodelavcev. Ti so navidezno pridno kupovali drogo po 100 evrov za gram kokaina in 5.000 evrov za kilogram konoplje oziroma skunka.

Ljubljanski okrožni sodnik Srečko Škerbec je v skladu s sporazumom Mačakovi izrekel enotno kazen dve leti in pet mesecev zapora, Sakiću, pri katerem so našli še neprijavljeno orožje, tri leta in sedem mesecev, Ćeretiju, že poprej obsojenemu zaradi drog, povzročitve lahke telesne poškodbe, nasilja v družini in neplačevanja preživnine, pa dve leti zapora. Stroškov kazenskega postopka so vsi trije oproščeni, do začetka prestajanja kazni pa bodo v hišnem priporu. Sakiću so odvzeli tudi zaslužek 6000 evrov od preprodaje drog policistom pod krinko, Ćeretiju za enako dejanje 9500 evrov, Mačakovi in Sakiću pa še vsakemu po 1325 evrov, kolikor naj bi najmanj zaslužila z zlorabo prostitucije – več očitno niso mogli dokazati.

Odvetnik bo plačal kazen

Včeraj bi se prek videokonference iz pripora v Murski Soboti moral zagovarjati tudi Bilić, a njegovega zagovornika, odvetnika Janka Jermana, ni bilo. To se je zgodilo že drugič in sodnik Škerbec, prepričan, da gre za zavlačevanje postopka, ga je kaznoval z 2.000 evri kazni, s tisočakom za vsako odsotnost.

Bilić je še zadnji, ki se mora izjasniti o krivdi. Večina jo je priznala, zanikali so jo le trije.

Komentarjev 23
  • matermila 13:02 08.oktober 2024.

    Neverjetno, sami Slovenci.

  • sam1 11:12 08.oktober 2024.

    Za vsak dan zapora bi ti lumpi morali plačevati stanarino,pa naj se za denar znajdejo na način,kot so ga oni diktirali svojim "sužnjam"......

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:34 08.oktober 2024.

    Razumem, da ženske iz nekih tretjih držav lahko naplahtajo ampak ta domače pa dajte no, kako vam jim ni jasno, da nekaj ni ok. Je pa baje prostitucije ogromno v Slo. Slišim od ljudi, ki imajo 💸.