Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Umrla ena oseba, ena se še bori za življenje

Nesreča na dolenjski avtocesti
1/3
Saša Despot
Nesreča na višnjegorskem klancu na dolenjski avtocesti. Tovornjak trčil v pešca in nato še v okvarjen avtomobil na pasu za počasna vozila.

Čeprav so prva poročila vsebovala podatek, da sta v hudi prometni nesreči umrli dve osebi, je zdaj jasno, da je v jutranji nesreči umrla ena oseba, druga pa se težko poškodovana še bori za življenje.

Policisti so bili o hudi nesreči obveščeni nekaj po 9. uri.

Zaradi okvare obstali na počasnem pasu

Nesreča se je zgodila na pasu za počasna vozila na višnjegorskem klancu. 31-letni voznik tovornjaka, ki je peljal iz smeri Ivančne Gorice proti Grosuplju, je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 44-letnega pešca, ki je ravno takrat stal na pasu za počasna vozila.

Nato je tovornjakar trčil še v osebno vozilo, ki je obstalo zaradi okvare. 44-letnik je hudo poškodovan obležal na vozišču, osebno vozilo pa je odbilo. "38-letnik, ki je sedel spredaj desno v osebnem vozilu, je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, 44-letni moški, ki je sedel zadaj v vozilu, pa je utrpel lažje poškodbe. 44-letnika (pešca, op. p.) so reševalci na kraju reanimirali, nato pa odpeljali v ljubljanski klinični center," so sporočili s PU Ljubljana.

Zaradi pietete do pokojnega smo možnost komentiranja izklopili.