Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Umrl na Mali planini

helikopter_bobo_1612 Žurnal24 main
Gorski reševalci so imeli danes polne roke dela.

Na Mali planini pri Jarški koči je krajanu postalo slabo, kljub hitri pomoči pripadnika Postaje GRS Kamnik je umrl še pred prihodom kamniških reševalcev.

Gorski reševalci so imeli sicer danes veliko dela. Dopoldan, okoli 10.30 si je pohodnica na poti na Roblek zlomila rok. Po njo je odšla dežurna ekipa GRS na Brniku in jo prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.

Poškodovala se je še ena planinka, in sicer na poti s planine Lepenatka. Tudi pri njej je posredovala enota z Brnika in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Bolnišnico Celje.

Popoldan, nekaj čez 15. uro, pa je na poti na Ratitovec mlajšo planinko pičila kača. Dežurna brniška ekipa jo je z vojaškim helikopterejm prepeljala v bolnišnico na Jesenicah.

Zasilni pristanki jadralcev
Okoli pol druge ure popoldan sta zasilno pristala dva padalca. Eden v bližini vzletišča Stola, drugi pa na južnem pobočju Stola. Oba sta bila nepoškodovana, reševalci GRS Tolmin pa so ju pospremili v dolino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.