Slovenija > Črna kronika
2099 ogledov

Tragična nesreča: moški padel s strehe, umrl v bolnišnici

Streha
Tragedija na Dolenjskem. 62-letnik odstranjeval kritiko, ko mu je spodrsnilo. Padel je z višine okoli sedmih metrov, v bolnišnici je kasneje umrl.

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so bili včeraj malce po 12. uri obveščeni o nesreči pri delu v kraju Cikava v občini Mokronog-Trebelno. "Policisti Policijske postaje Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je 62-letni moški na strehi stanovanjske hiše odstranjeval kritino. Pri delu mu je spodrsnilo in je padel z višine okoli sedmih metrov. Poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb umrl," so sporočili s PU Novo mesto. Policisti okoliščine sicer še preverjajo, z ugotovitvami bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Zadrogiran pretepel bivšo partnerko

Novomeški policisti so včeraj popoldne bili obveščeni tudi o poškodovani ženski na območju Trebnjega. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da naj bi žrtev pretepel nekdanji partner in se po dejanju odpeljal z osebnim avtomobilom. Osumljenca so izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki je potrdil prisotnost drog, so sporočili s PU Novo mesto. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli avtomobil. 21-letnega nasilneža so policisti v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si