Slovenija > Črna kronika
1046 ogledov

Prevozil rdečo luč in silovito trčil v drugo vozilo

Prometna nesreča GB Maribor Fotografija je simbolična
V nesreči se je poškodovalo šest oseb. Štirje niso uporabljali varnosnih pasov.

Nekaj po 19. uri v sredo zvečer se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. 

22-letni voznik je vozil po Dunajski cesti od Vilharjeve proti Topniški ulici. Ko je pripeljal do križišča, je na semaforju za njegovo smer svetila rdeča luč, ki pa jo je prevozil. Ko je zapeljal v križišče v smeri proti Topniški ulici, je iz nasprotne smeri v križišče proti Linhartovi cesti pravilno pripeljala 33-letna voznica osebnega avtomobila. Vozili sta silovito trčili. 

Oba voznika sta v nesreči utrpela lažje poškodbe. Test alkoholiziranosti je bil pri obeh voznikih negativen. Policisti so pri 22-letnem vozniku opravili tudi hitri test na droge, ki je bil prav tako negativen. Voznica je bila med vožnjo pripeta z varnostnim pasom. 

Prometna nesreča Slovenija Silovito trčenje v Ljubljani, več poškodovanih

V vozilu 22-letnika so bili še štirje potniki. Sedemnajstletno dekle, ki je sedelo zadaj desno, in 18-letni fant, ki je sedel spredaj desno, sta utrpela hude telesne poškodbe. Dve 18-letnici, ki sta tudi bili v avtomobilu, sta utrpeli lažje telesne poškodbe. Nihče od omenjenih v vozilu ni uporabljal varnostnih pasov.  

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja Povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 10:46 13.julij 2018.

    To je pa tako , če južnjaki opisujejo Ljubljanska križišča in ceste ! Je bila nesreča v križišču Bežigrad ali pri stadionu ?

  • smejka 16:47 12.julij 2018.

    10 let prepovedi vožnje, odvzem vozila, .....