Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Policija: potrebujemo čas!

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Policijsko preiskavo, ki poteka v Vegradu, policija obravnava prednostno, pravijo na generalni policijski upravi in zavračajo očitke, da bi na njihovo delo vplival kdor koli iz politike.
Odločno zavračamo kakršne koli namige, da bi na delo policije vplival kdor koli iz vrst politike, saj policija sama in v tesnem sodelovanju s tožilstvom usmerja in vodi kriminalistične preiskave.
GPU

"Četudi bi si v policiji želeli, da bi postopki tekli hitreje, je treba razumeti, da gre za resnično obsežno preiskavo več sklopov kaznivih dejanj, v okviru katere poteka obravnava več kot 45 sumov kaznivih dejanj z različnih specifičnih področij," so zapisali.

Gre za kršenje delovnopravne, prevzemne, davčne in stečajne zakonodaje, dejanja, povezana z zlorabo pooblastil pri gospodarskem poslovanju, pa tudi številna druga, med njimi odtujitev žigov in sum odtujevanja ali uničenja poslovne dokumentacije.

Preberi še:
 – "Obsojeni da bodo? Kje pa!"
– Komentar Andreje Basle: Organi pregona iz kamene dobe

Samo s področja kršitev delovne zakonodaje mora policija po navedbah GPU v podjetju preiskati okoli 1.300 primerov. Pod lupo preiskovalcev je tudi več kot 60 podjetij, nekatera iz tujine, v GPU pa navajajo še, da se je oktobra letos pred začetkom stečajnega postopka matične družbe pojavilo več kot 1.200 neplačanih upnikov.

S primerom se po navedbah GPU znotraj Policijske uprave Celje, v sodelovanju z Upravo kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, ukvarja posebna skupina, sestavljena iz kriminalistov iz vse Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.