Slovenija > Črna kronika
1358 ogledov

Mladoletnici s skirojem povzročili nesrečo in pobegnili, sledilo je to

E-skiro Profimedia E-skiro.
Šentjurski policisti so preiskali primer nesreče s pobegom, ki se je zgodil v začetku oktobra.

V podvozu Ceste Leona Dobrotinška v Šentjurju so policisti pred nekaj tedni obravnavali prometno nesrečo. Povzročila jo je takrat še neznana voznica e-skiroja, ki je imela sopotnico.

Dekleti sta trčili v dva pešca, ki sta zaradi trka padla, peška se je ob padcu rahlo poškodovala. Dekleti sta se za hip ustavili in se pešcema opravičili, nato pa sta se odpeljali naprej, ne da bi pešcema ponudili pomoč.

Šentjurski policisti so z ogledom kraja prometne nesreče, zbiranjem obvestil in z informacijami, ki so jim jih na podlagi objav v medijih posredovali občani, pridobili podatke o mladoletnicah, ki sta povzročili prometno nesrečo.  

Zoper obe so podali  obdolžilna predloga na pristojno sodišče. O kršitvah so seznanili tudi starše mladoletnih deklet, so danes sporočili iz PU Celje.

Prevoz drugih ni dovoljen

E-skiro | Avtor: AVP AVP

Podali so še nekaj nasvetov in pravil, ki jih morajo upoštevati vozniki e-skirojev. Vozniki e-skiroja morajo do dopolnjenega 18. leta starosti med vožnjo uporabljati zaščitno kolesarsko čelado. Vozijo naj po kolesarskih površinah, v območjih za pešce pa naj upočasnijo, so zapisali na PU Celje.

Prevoz drugih oseb ni dovoljen, otrocido 12. leta starosti jih ne smejo uporabljati, peljejo lahko samo do 25 km/h.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 16:14 25.oktober 2024.

    Skiroje registrirati in tablica saj gre za podobno vozilo kot je skuter 25kmh.

  • Toma 16:04 25.oktober 2024.

    Saj 1.pomoč za skiroje ne obstoja! Lahko se le po..ijejo na rano namesto razkužila ;-)

  • mph2 15:32 25.oktober 2024.

    V tem primeru "Dekleti sta se za hip ustavili in se pešcema opravičili, nato pa sta se odpeljali naprej, ne da bi pešcema ponudili pomoč." bi rekel, da ni bilo videt, da bi bil kdo poškodovan, pešca verjetno nista kričala ...prikaži več na njima ... to ni pobeg.

Sorodne novice