Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Med aretiranimi tudi Slovenec

Fotografija je simbolična. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Pripadniki "balkanskega kartela" so iz Brazilije v Evropo pretihotapili 360 kilogramov kokaina. Med ujetimi je tudi slovenski državljan.

Hrvaška policija je danes sporočila, da so pripadniki "balkanskega kartela", ki so jih prijeli prejšnji teden, iz Brazilije v Evropo pretihotapili 360 kilogramov kokaina v skupni vrednosti 23 milijonov evrov.

V okviru mednarodne policijske operacije Dogma so v Španiji prijeli tudi slovenskega državljana. Skupno so prijeli pet oseb, ki so prevzele kokain v pristanišču v Valencii, in še šest hrvaških državljanov.

Operacija Dogma
V njej so sodelovali tudi policisti iz BiH, Češke in Nizozemske. Dogajanje je podrobno spremljala še ameriška zvezna agencija za boj proti prepovedanim mamilom (Dea).

Operacijo so začeli konec leta 2008, ko so začeli spremljati hrvaške državljane, ki so znotraj kartela oblikovali samostojno celico. Prejšnji teden so naposled le prijeli šesterico v Zagrebu, Splitu in Zadru ter v BiH.

Vodil jih je Hrvat
Eden od prijetih je osumljen oblikovanja zločinske organizacije, ki je od aprila lani do maja letos pretihotapila najmanj 718 kilogramov kokaina. Vodja skupine naj bi bil Hrvat, ki je imel prijavljeno bivališče v Zagrebu, Pragi in Tomislavgradu v BiH. Preiskava poteka še proti štirim hrvaškim državljanom, ki niso na Hrvaškem.

Slovenec aretacijo dočakal v pristanišču
Španska policija je prijela del "balkanskega kartela": Hrvata in Albanca, ki sta do 300-metrske ladje priplula v gumenjaku, na katerega so natovorili 14 kovčkov s skupno 360 kilogrami kokaina. V pristanišču sta ju z avtomobilom in kombijem čakala Slovenec in Srb.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.