Slovenija > Črna kronika
4248 ogledov

Soprogo je pretepal in zlorabljal vpričo otrok, tako se je končalo

gasilci policisti policija nesreča PP Metlika
Policisti novomeške policijske uprave so obravnavali tri nasilneše, ki so se znažali nad partnerkami.

Policisti PP Novo mesto so posredovali zaradi nasilja v družini v Novem mestu. Ugotovili so, da 33-letni nasilnež izvaja fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko in mu izrekli prepoved približevanja, saj so sumili, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 33-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Zaradi nasilja v družini so dvakrat posredovali tudi trebanjski policisti. 49-letnemu moškemu, ki je izvajal fizično in psihično nasilje nad zakonsko partnerko, so izrekli ukrep prepovedi približevanja. "Nasilnež se ne sme približati žrtvi in otrokom, saj je nasilje nad partnerko izvajal v prisotnosti otrok. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini," so sporočili policisti. 

Nekaj pred 20. uro so bili obveščeni o nasilju v družini v zasebnem prostoru v okolici Trebnjega, kjer je pijan nasilnež napadel partnerko, jo večkrat udaril in poškodoval ter razbijal inventar. Zaščitili so žrtev in nasilnežu prepovedali približevanje. O ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilnega 50-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Grunf 11:57 25.oktober 2024.

    Končno se več ukrepa pred nastankom nepopravljivih posledic. Policaje je potrebno za to kvalitetno usposobiti. Ni enako urejati promet na cestah kot obvladovati nasilnežev v družinskem okolju. Več pristojnosti je potrebno dodeliti tudi CSD-jem in tudi njih primerno usposobiti za ...prikaži več kaj več, kot za birokracijo.

  • munja 10:31 25.oktober 2024.

    Ta prepoved približevanja je ena velika neumnost, ki sploh ni učinkovita.

  • 4krogci 10:31 25.oktober 2024.

    Nerabmo mi ciganov, mamo ze z dolenčki dost problemov