Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Hodak: Človek je patološki lažnivec

Ivano Hodak naj bil ubil Mladen Šlogar, ki jo je poznal že od otroštva. Žurnal24 main
Za osumljenca, ki naj bi ubil odvetniško pripravnico Ivano Hodak, je zagrebški preiskovalni sodnik odredil preiskavo in pripor.

Sodnik je zaradi nevarnosti pobega in posebno težkih okoliščin kaznivega dejanja za Mladena Šlogarja - Žilo odredil enomesečni pripor. Zaradi maščevanja, sovraštva in podobnih pobud 61-letni Šlogar ni osumljen le umora, ampak težkega umora, za kar je po hrvaški zakonodaji predvidena najdaljša možna, 40-letna zaporna kazen.

Šlogar danes sicer na vprašanja sodnika ni želel odgovarjati, hrvaški mediji pa ugibajo, da se bo njegov odvetnik Antonio Zujić pri obrambi skliceval na osumljenčevo neprištevnost v času umora. Po poročanju hrvaških medijev je Šlogar sicer že na prvem srečanju z dežurnim sodnikom v petek dejal, da mu je žal, in se je pokesal za umor 26-letne Hodakove.


Za Mladena Šlogarja je sodnik odredil pripor. © 24sata

 
Službo izgubil zaradi Ivaninega očeta
Osumljenec naj bi bil prepričan, da je službo pred štirinajstimi leti izgubil prav zaradi Zvonimirja Hodaka , očeta umorjene Ivane. Zaradi odpovedi naj bi se znašel v težkem socialnem položaju, Hodaka pa naj bi prosil za pomoč, ki mu je ta ni želel ponuditi. Zato naj bi se Šlogar odločil, da bo ubil ali njegovo ženo ali hčerko.

Zvonimir Hodak sicer trdi, da ni kriv, da je Šlogar pred 14 leti izgubil službo. Prav tako trdi, da ga osumljeni ni nikoli prosil za pomoč in da bi mu jo ponudil. "Ta človek je patološki lažnivec. Videl ga nisem že od leta 1995," je še dodal.

Ivana Hodak je bila ubita 6. oktobra lani, potem ko jo je brezdomec Šlogar zasledoval in nato ustrelil na vhodu v stavbo v središču Zagreba, v kateri je živela s starši.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.