Slovenija > Črna kronika
4017 ogledov

Do smrti povozil kolesarja

kolesarska steza Saša Despot
V Ljubljani je prišlo do prometne nesreče s tragičnimi posledicami.

Sinoči ob 21.03 se je v Pesarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 81-letni kolesar, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Kolesar je vozil po Pesarski ulici in pri tem padel po vozišču. Za njim je pripeljal 35-letni voznik osebnega avtomobila, ki je kolesarja povozil. Kolesar je bil odpeljal v UKC Ljubljana, kjer je zaradi poškodb umrl.

Policisti so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali 89 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 11 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, šest pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 77 kršitev javnega reda in miru ter 102 kaznivi dejanji.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 56-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli šest vozil in pridržali enega voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 42 tatvin, 28 vlomov, 13 ponarejanj denarja, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesne poškodbe, tri nasilja v družini in eno kaznivo dejanje grožnje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 11:49 02.avgust 2017.

    Ljubljana kolesarjem prijazno mesto ............. ? Oblast je z zakoni uredila ,da kolesarji ne smejo voziti enoročno ali nogi dvignjeni sonožno iz pedal .............pa vrečke ne smeš voziti na balanci .................stisnili so kolesarje skupaj na pločnike in tako ogrožajo sedaj ...prikaži več še pešce .....za varnost kolesarjev pa niso storili ničesar ! In veste zakaj ? Oni se ne vozijo s kolesi !