Slovenija > Črna kronika
4898 ogledov

Cerkveno sodišče pri nas: Župnik je kriv spolnega nasilja

duhovnik Shutterstock
Cerkveno sodišče je sprejelo svojo odločitev in osumljenemu župniku izreklo kazen.

S Pomurja je vso državo v lanskem letu pretresla vest o župniku, ki naj bi domnevno nadlegoval otroke. Šlo je za ljutomerskega župnika Andreja Zrima, ki se je moral zaradi suma kaznivega dejanja umakniti iz župnike. Tako je odločila Ekspertna skupina za reševanje spolnih zlorab.

Preiskava domnevnih dogodkov je zaključena, izkazalo se je, da so bili sumi uteljenei, župnik Zrim je bil spoznan za krivega.

V Župniji Ljutomer so na svoji uradni spletni strani včeraj delili obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča, ki se v celoti glasi:

»Gospod Andrej Zrim, duhovnik murskosoboške škofije, je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami. Naloženi so mu bili določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija.«

Otrok v avtu Zdravje Kar 62 odstotkov žrtev molči

Zoper ravnanje župnika Zrima se je pritožilo več staršev, natančno, za kakšna kazniva dejanja spolnih zlorab naj bi šlo, pa javnosti ni poznano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 09:00 10.december 2019.

    Dobil je prepoved opravljanja dela dokler škof ne odloči drugače ! Lepo vas prosim kaj se norčujete iz vernikov ? Upam,da bodo starši zavarovali svoje otroke .

  • smejka 21:06 09.december 2019.

    Na goli otok z njim.