Slovenija
2 ogledov

Čistilo jih bo vsaj tisoč

V sklopu čistilne akcije bodo izdelali digitalni register divjih odlagališč, ki Žurnal24 main
April. V čistilni akciji bo sodelovala Snaga, odziv drugih podjetij je zmeren.

Na čistilno akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu se je do zdaj prijavilo več kot tisoč Ljubljančanov in Ljubljančank, ki bodo pobrali razpršene odpadke in očistili divja odlagališča. Teh so organizatorji akcije opazili okoli 120, največ na Barju.

Čakajo potrditev Snage
Čistilna akcija bo po celi Sloveniji 17. aprila, v prestolnici pa bo razdeljena po četrtnih skupnostih (ČS). V vsaki bo zbirno mesto za prostovoljce in odpadke, ki ne spadajo v zabojnike za smeti. Sodelovale bodo tudi šole in vrtci.

Načrti. Na MOL so predlagali, naj se prostovoljci med čistilno akcijo osredotočijo na obsavski prostor, kjer bo svetovno prvenstvo v kajaku in kanuju. “To pa ne pomeni, da se na ta dan akcije ne bodo izvajale tudi drugod po Ljubljani,” so dodali.

Predloge za lokacije za zbiranje odpadkov so ČS predlagale na sestanku z organizatorji, potrditi pa jih mora še Javno podjetje Snaga, ki bo sodelovala pri akciji. “Snaga bo poskrbela za vrečke za ločeno zbiranje odpadkov, rokavice in odvoz zbranih odpadkov z lokacij, ki jih bo predhodno preverila in potrdila,” so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL). Organizatorji akcije se z MOL dogovarjajo še za malico, točne informacije o čistilni akciji pa so objavljene na spletni strani Ocistimo.si, kjer zbirajo tudi 
prijave.

“Odziv podjetij je zmeren, vendar pričakovan glede na čas suhih krav,” so o podpori akcije v gospodarstvu povedali organizatorji. Podatkov o finančnem okviru še nimajo, dodali pa so, da viška ni. “Nekatera podjetja akcijo dojemajo izključno z marketinškega vidika. Ker so ocenila, da v njej ne bodo dovolj izpostavljena, je ne bodo podprla,” so razložili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.