Slovenija
1283 ogledov

Brez izpita in pod vplivom drog prevažal otroke

policija Slovenija Profimedia
Vozniku pod vplivom prepovedanih drog zaradi številnih kršitev zasegli avtomobil.

Novomeški policisti so imeli minuli vikend veliko dela. Poleg številnih alkoholiziranih voznikov, so v soboto ustavili še v voznika, ki je vozil otroke in je bil pod vplivom drog. 

Policisti so 29. 6. nekaj po 22. uri med opravljanjem nalog na območju avtocestnega postajališča Zaloke zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat, na katerem zadaj ni bilo nameščene registrske tablice. 42-letni voznik je prevažal otroke, ki niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom, v vozilu pa se je nahajalo več oseb, kot je to dovoljeno oziroma več kot je v vozilu sedežev," piše v sporočilu Policijske uprav Novo mesto. 

Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in tehnično neizpraven avtomobil z nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu. V avtomobilu ni bilo predpisane opreme, nameščene so bile različne pnevmatike. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili preizkus, ki je bil pozitiven na opijate, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah  obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Naklonsky 17:29 01.julij 2024.

    Torej je avtocestna policija končno spet uspešna na bencinskih servisih in priključkih. In če bi vsaj nekajkrat izvajala podobne akcije še na voznih pasovih, bi zlahka pobrala dovolj sredstev za posodobitev svojega voznega parka….

  • Ender3 15:10 01.julij 2024.

    Griljantno postopanje policistov...