Slovenija
10355 ogledov

Bo res zelo toplo? Takšna je resnica o vremenu v prihodnjih dneh ...

Oktobrsko vreme Profimedia
Za zadnjo triado oktobra bodo temperature zelo visoke.

Vse do torka bo vreme nad Slovenijo krojil vpliv JV vetra, kar pomeni, da bo zahod države bolj v oblakih, na vzhodu pa bodo imeli več sonca. Na zahodu je predvsem v hribovitih delih mogoč tudi rahel dež, nam je pojasnila dežurna prognostičarka na agenciji za okolje Katja Kozjek. 

Ob takšnem vremu se bo najbolj ogrelo v ponedeljek, ko lahko na vzhodu države zaradi sonca in toplega vetra pričakujejo temperature vse do 25 stopinj Celzija. 

Od torka dalje se bo vreme nekoliko spremenilo, saj bo JV veter postopoma slabel in ponehal, zato bo ob manj vlažnem vremenu več sonca tudi na Primorskem in v hribih. Sredina tedna bo tako za skok v hribe ali gore najbolj primeren. V notranjosti se bo zjutraj pojavljala tudi megla, popoldnevi pa bodo sončni. 

Za zdaj kaže, da bi lahko delna ohladitev zajela Slovenijo prihodnji konec tedna, a je razvoj vremena do takrat še ne povsem jasen. 

Vsekakor pa so bile oktobrske temperature že doslej za kar pet stopinj nad dolgoletnim povprečjem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.