Slovenija
123 ogledov

Bo inšpektorju zdrsnilo?

slovenija 27.03.13. vitoslav turk, seca, crna gradnja, soline, piran, vila, foto Suzana Kos
Ker je bilo gradbeno dovoljenje izdano, bi lahko odločba inšpekcije padla.

Družina Türk je dobila nov rok, do katerega mora zrušiti svoje nepremičnine nad Sečoveljskimi solinami; izteče se 30. novembra. Spomnimo, prvi rok, ki jim ga je postavila gradbena inšpekcija, je potekel 29. avgusta.

"Podaljšan rok nam daje nekoliko več časa za pripravo in dodelavo vseh dokumentov za pritožbo na upravno sodišče. Glede na dosedanjo sodno prakso in obravnavo podobnih primerov imamo veliko zaupanje, da bodo našo pritožbo ter v njej podane argumente in predložena dokazila dejansko in objektivno proučili," pričakuje Metka Türk. Vztraja, da ne gre za nelegalni objekt.

Neskladno z dovoljenjem

"Glede na to, da je bil inšpekcijski postopek sprožen šele 12 let po začetku gradnje, speljan pa po hitrem postopku, bi bilo seveda pravilno in dobro, če bi inšpekcija ali ministrstvo kot pritožbeni organ dalo stranki v postopku možnost, da se izreče," ocenjuje lastnik podjetja, specializiran za legalizacijo črnih gradenj.

Glede na to, da je gradbeni inšpektor pred izdajo odločbe o rušenju za časnik Delo javno izjavil, da gre po njegovem mnenju za "neskladno" gradnjo, se po sogovornikovem mnenju res lahko zgodi, da bo odločba na upravnem sodišču padla. "Gradbeno dovoljenje je bilo namreč resnično izdano, sicer za drugačen objekt, za sušilnico sadja, zato bi moral inšpektor dejansko ugotoviti, da gre za neskladnost in ne za nelegalnost objekta," opozarja.

Komentarjev 13
  • Oxxo 16:44 09.oktober 2013.

    Za bruhat! Spet in spet... znova in znova... obračanje besed pravnikov.... IN TOTALNA in N A Č R T N A površnost in navidezna nesposobnost inšpektorjev... vse se plača - vse se vrača z uslugo!Inšpektot si takoj zasluži ...prikaži veči najmanj preiskavo in ovadbo zaradi zlorabe položaja.

  • Scott 15:17 09.oktober 2013.

    Gre za nedrsečo(rebrasto)keramiko tako, da ni bojazni.?

  • dragec 12:51 09.oktober 2013.

    Bo inšpektorju zdrsnilo?Mu je že spodrsnilo.