Slovenija
3362 ogledov

Bo brez zdravnika ostalo več kot 4000 ljudi?

rešilec Saša Despot reševalno vozilo na nujni vožnji
V ZD Tolmin so trije zdravniki dali odpoved, brez osebnega zdravnika bi tako ostalo več kot 4000 ljudi.

Direktor Zdravstvenega doma Tolmin Primož Uršič je prejel odpovedi treh splošnih zdravnikov. Odpovedi ni vročila le ena od zdravnic. Brez osebnega zdravnika bi tako lahko ostalo več kot 4000 ljudi. 

Odpovedi so zdravniki vročili v tem tednu, kar pomeni, da imajo še dvomesečni odpovedni rok in bi do večjih sprememb lahko prišlo v decembru. 

Direktor Uršič upa, da bi vseeno poskušali z omenjenimi zdravniki doseči nek dogovor. "ZD Tolmin pokriva 11 družinskih ambulant in je že sedaj delal s sedmimi. Na teh sedem imamo še tri porodniške, ki bi se v nekem doglednem času upamo vrnile," je dejal v izjavi za Primorski val. "Razumem do ene mere pristop zdravnikov, da je to pač preveč. Iščemo rešitve, da bi za tiste zdravnike, ki so še v hiši, organizirali način dela tako, da bodo za svoje paciente lahko poskrbeli v največji meri."

Napovedal je, da bodo v primeru, da bodo zdravniki res odšli, do decembra morali najti nek nov način dela v zdravstvenem domu. Če z zdravniki ne bodo mogli doseči dogovora in bodo odpovedi realizirane, jim bodo morali omogočiti tudi koriščenje dopusta, kar pomeni, da bo treba določene stvari organizirati drugače še pred decembrom.

Uršič je za Radio Slovenija dejal, da dodatno težavo predstavlja tudi dejstvo, da je med tistimi zdravniki, ki so dali odpoved, tudi zdravnik mentor. V ZD Tolmin so namreč dobili soglasje ministrstva za zdravje za dodatno zdravnico iz tujine, ki pa bi potrebovala mentorja. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 47
  • Pierre 09:46 13.oktober 2024.

    Pokličite na pomoč Ivana in njegovo zdravnico Urško!!!!

  • jezero 08:02 13.oktober 2024.

    Naj najprej povrnejo vse stroške, ki so jih z njimi imeli Slovenci, Nato pa. za njih v Sloveniji ni dela. Taki ljudje Slovencev ne smejo zdraviti!

  • andrija 06:57 12.oktober 2024.

    krivo pa je vodstvo zdravstvenega doma in župan-sploh će je desni,tako je izjavil golob v slovenski bistrici