Slovenija
22 ogledov

Bencin najcenejši v Romuniji in BiH

Tankanje Shutterstock
Medtem ko Slovenija beleži rekordno drag bencin, iz Srbije poročajo, da so povprečne cene pri njih med najnižjimi v regiji. Cenejše točijo le še v Romuniji in Bosni in Hercegovini, najdražje pa v Grčiji.

Kot je ta teden sporočilo Združenje naftnih družb Srbije, je 95-oktanski bencin povsod v regiji dražji kot v Romuniji, BiH in Srbiji, prav v Grčiji pa je tudi najdražji. Liter tam stane 1,83 evra.

Dizelsko gorivo je medtem v regiji, po podatkih srbskega združenja, najcenejše v Makedoniji, kjer je treba za liter odšteti 1,22 evra. Cenejši kot v Srbiji, kjer v povprečju stane 1,35 evra, je še v Albaniji, Romuniji in BiH. V Sloveniji je zanj treba odšteti 1,36 evra, najdražji pa je prav tako v Grčiji, in sicer stane 1,59 evra.

Cene goriv v Srbiji so sicer različne. Razlika med najnižjimi in najvišjimi cenami za isti derivat lahko znaša nekaj srbskih dinarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.