Slovenija
34314 ogledov

Arso izdal vremensko opozorilo, to nas čaka

vročina Profimedia
Pred nami je obdobje vročega vremena. Agencija za okolje je izdala rumeno vremensko opozorilo.

Danes popoldne lahko pričakujemo posamezne plohe ali nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč, pravijo na Agenciji RS za okolje. Danes se bo segrelo do 32 °C. 

Na tej povezavi lahko spremljate tudi radarsko sliko padavin.

Jutri bo na Primorskem sončno. Drugje bo sprva zmerno do pretežno oblačno, možna bo kakšna ploha. Čez dan se bo nato jasnilo. Popoldne se lahko predvsem v hribovitih krajih pojavi kakšna nevihta. Na Primorskem bo do večera pihala šibka burja, ponekod v notranjosti države vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v torek od 28 do 33 °C, na Primorskem do 34 °C. 

V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno vreme. Pričakujemo lahko, da bo še bolj vroče in soparno, popoldne bodo posamezne nevihte. V petek bo sončno z majhno verjetnostjo za kakšno nevihto. 

vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

V soboto in nedeljo se bo verjetnost za nevihte povečala. Najvišje temperature se bodo gibale med 30 in 35 °C. Jutranje temperature po nižinah se bodo gibale okoli 20 °C. V ponedeljek in torek bo nekoliko hladneje in suho, v sredo popoldne pa bo že možna kakšna nevihta, o obetih od 12. do 17. julija pravijo na agenciji za okolje. 

Za območje celotne države je od ponedeljka do petka razglašeno rumeno vremensko opozorilo. Medtem ko danes izdano opozorilo velja za nevihte, v prihodnjih dneh opozorilo velja tudi zaradi visokih temperatur. 

vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

Čeprav bomo pod vplivom afriške zračne mase lahko v prihodnjih dneh pričakujemo pojav posameznih neviht, ki pa ozračja ne bodo ohladile, pravijo pri Neurje.si. Večja možnost za nastanek neviht bo v sredo in konec tedna, ko bo naše kraje dosegla oslabljena fronta. "Neke večje količine padavin ne pričakujemo vse do 20. julija, zato bodimo varčni s porabo vode. Toplotna obremenitev bo iz dneva v dan višja. Že od srede naprej bodo temperature na vzhodu dosegle 35°C in več," opozarjajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:08 09.julij 2024.

    Točo bi lahko preprečili,ampak nočejo

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:39 08.julij 2024.

    ARSO je vsak dan manj verodostojen!

  • Kmodri_ 17:41 08.julij 2024.

    Ne kliči hudiča, s točo!