Slovenija
11009 ogledov

Štajerska: Andrej Šiško uri paravojaške skupine

Šiško štajerska varda
1/7
Facebook
Andrej Šiško potrdil, da je vodja paravajaške skupine "Štajerska varda". Ustanavlja še več takih enot, ki so tudi oborožene.

Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija in predsedniški kandidat na Andrej Šiško je za Siol potrdil, da je poveljnik tako imenovane "obrambne skupine svobodnih ljudi dežele Štajerske, štajerske varde". Fotografije paravojaške skupine, ki naj bi se urile na Pohorju in na katerih je tudi Šiško, so zaokrožile na spletu. 

Šiško, ki je na jesenskih predsedniških volitvah prejel presenetljivih 2, 21 odstotka glasov, razlaga, da so "Štajersko vardo" ustanovili že lani junija. "Neka dežela mora imeti tudi oborožene formacije, ki so sposobne zagotoviti red in mir ter nadzirati meje te dežele. To nima nobenega zveze s pravnim redom Republike Slovenije. Skupina je ustanovljena zunaj tega pravnega reda, a z njim ni v nasprotju," je povedal za Siol.

Pripadnikov oborožene skupine naj bi bilo nekaj sto, odzvali pa se bodo, kot pravi Šiško, ob neposredni grožnji "naši deželi, naši domovini, našemu narodu". Še štiri oborožene enote naj bi ustanovili tudi drugje po Sloveniji, napoveduje Šiško, ki meni tudi, da ima po "stari pravdi" pravico do nošenja orožja.

Komentarjev 41
  • brencl47 13:17 04.september 2018.

    Pa poglejmo, kdo je povečini bil udeleženec boja proti okupatorju na začetku 2. svetovne vojne - civilne združbe. V začetku odpora in boja proti YU - civilne združbe, itd. V času sinajske vojne so po kasarnah starešine večinoma vsi posr. ...prikaži več blodili naokrog, med tem ko so ruski transporterji nad glavami leteli v Egopt in nas NATO lovci preletavali. Kdo nas dandanes lahko brani ob tako podhranjeni in neopremljeni vojski in policiji?

  • miho 08:38 04.september 2018.

    Ali ni tako, da ima v urejeni državi država monopol nad uporabo vojske in sile? Skratka, paravojska v urejeno državo ne sodi. Sodi kvečjemu v kakšen Afganistan ali kaj podobnega.

  • igorgeus 08:31 04.september 2018.

    To ni prava pot. Ampak je treba vladi predlagat, da če misli naprej furat centralizacijo in ni zainteresirana za Štajersko, ni problema, naj organizira sestanek z Dunajem, ponudi v odkup celo pokrajino, pa naj oni razvijajo, če imajo interes. Izvede ...prikaži več se referendum, pa lepo demokratično se vse izpelje. Kdor pa želi ostat v Sloveniji, pa se naredi isto kot na meji s Hrvaško po arbitraži.