Popotnik
3157 ogledov

Slovenci imamo enega najboljših barov z razgledom

Nebotičnik Ljubljana
Britanski časnik Guardian je ljubljansko kavarno uvrstil med deset najboljših barov na strehah Evrope.

Ob pijači uživati edinstven razgled na mesto – to ponujajo bari na strehah visokih stavb. Britanski časopis Guardian je zbral deset evropskih barov in kavarn, v katerih lahko obiskovalci uživajo prav to in med njih uvrstil tudi bar Nebotičnik v centru Ljubljane.

SODELUJ V NAGRADNI IGRI OMV

Najboljši bar je Skajo v Freiburgu, na šestem mestu Nebotičnik

Novinarji Guardiana so za najboljši bar na strehi v Evropi razglasili bar in restavracijo Skajo, ki ponuja prelep razgled na nemško mesto Freiburg. Sledi mu bar Park v Lizboni, ki se nahaja na vrhu parkirne hiše. Terasa bara je pokrita z rastlinami in je prava oaza miru v živahnem glavnem mestu Portugalske. Na tretje mesto se je uvrstil bar Frank's Cafe na jugovzhodu Londona, ki je prav tako na vrhu parkirne hiše. Bar je zelo priljubljen tudi pri domačinih, ki se tam po službi radi sprostijo ob pijači.

 

A post shared by Skajo (@skajofreiburg) on

Londonskemu baru sledi Konak Cafe v Istanbulu, ki nudi nepozaben pogled na Hagijo Sofijo, Modro mošejo in palačo Topkapi. Za obisk petega najboljšega bara na strehi boste morali odšteti vstopnino. To mesto namreč zaseda bar na vrhu La Pedrere, Gaudijeve hiše v Barceloni. Guardianov novinar priporoča, da si kupite vstopnico za koncert ali umetniško predstavo, ki se dogajajo na strehi La Pedrere. Tako boste prejeli vodstvo po Gaudijevi hiši, za dobrodošlico kozarec španskega vina cava in nepozabno doživetje na strehi slovite hiše. Šesto mesto nato zaseda Nebotičnik, bar v centru slovenskega glavnega mesta.

Obnova zgornjih nadstropij Nebotičnika bo stala okoli pet milijonov evrov. (Foto | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nekoč najvišja stavba v srednji Evropi, danes priljubljena zaradi prelepega razgleda

Ob odprtju leta 1933 je bil Nebotičnik, ki je bi zgrajen po načrtih arhitekta Vladimirja Šubiča, najvišja stavba v srednji Evropi, do druge svetovne vojne pa najvišja stavba na Balkanu. Danes Nebotičnik s svojimi 13 nadstropji ne izstopa več po svoji višini, priljubljen pa je pri domačinih in turistih zaradi kavarne na vrhu stavbe, ki ponuja edinstven pogled na srednjeveške ulice stare Ljubljane. Pod teraso z barom se nahaja še klub in restavracija, ki prav tako ponujata lep razgled. Guardian Nebotičnik označuje kot »popoln kraj za kavo in sladico, ali koktejl ob sončnem zahodu«.

Na zadnja štiri mesta najboljših barov v Evropi so se uvrstili bar na vrhu Rinascenta v Palermu, Art-Cafe v gruzijskem glavnem mestu Tbilisi, Bar 360 v Budimpešti in Locavore bar v švedskem mestu Västerås.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.