Magazin
864 ogledov

Zvitek z mletim mesom

mesni zvitki Norbert Tutschek
Iz pečice naj zadiši po okusnih zvitkih z mletim mesom in zeljem.

Sestavine:

  • 1 vrečka testa za zavitek
  • 3 jedilne žlice masla
  • 300 g mletega mesa (govejega)
  • 2 čebuli (olupljeni in na drobno sesekljani)
  • 2 stroka česna (olupljena in na drobno sesekljana)
  • 150 g slanine (narezane na kocke)
  • 500 g zelja
  • 100 ml juhe (gotove ali hitro pripravljene iz jušne kocke)
  • sol
  • poper
  • majaron
  • 1 čajna žlička kisa
  • 1 jajce (za premaz)
  • 3 jedilne žlice mleka (za premaz)

Priprava:

  • Za pripravo zavitka z mletim mesom in zeljem najprej operemo zelje, ga grobo razkosamo in narežemo na tanke trakove.
  • Na maslu prepražimo čebulo, česen in na kocke narezano slanino.
  • Dodamo mleto meso in pražimo tako dolgo, da meso razpade na grude.
  • Primešamo zelje in še nekaj minut pražimo, nato pa zalijemo z juho, začinimo, dodamo kis in kuhamo tako dolgo, da tekočina izpari.
  • Na pekač položimo peki papir, testo za zavitek pa razporedimo po čisti kuhinjski krpi. Maso z zeljem nanesemo po sprednji tretjini testa in ga enakomerno razporedimo. Testo s pomočjo kuhinjske krpe zavijemo v zavitek in s pritiskanjem dobro zapremo konca.
  • Zavitek položimo na pekač, razžvrkljamo jajce in mleko ter z zmesjo premažemo zavitek (tudi konca). Pri 210°C pečemo v vnaprej ogreti pečici približno 30 minut.

Nasvet:

Jed lahko začinite tudi s kumino, papriko v prahu in muškatnim oreščkom. Zavitku z mletim mesom in zeljem se dobro prilega denimo jogurtova omaka z drobnjakom. Količina zadostuje za eno vrečko že pripravljenega zavitka.

več receptov za zavitke poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.